Odd Myklebust

Odd Myklebust

Jeg er en mangeårig journalist og redaktør bosatt i Drammen, Norge. I dag byråkrat. Vi kjøpte et hus i Hua Hin, Thailand i 2006, og denne bloggen handler om møter med en fjern kultur og et fascinerende folk. Jeg håper både turister og utlendinger bosatt i Thailand, kan finne noe interessant i denne bloggen.

 

21 kommentarer om “Odd Myklebust

 1. Hei!
  Vil bare medele at din blogg har bidratt til mye nyttig informasjon og flotte opplevelser for nye thailandsbeboere, vi har kjøpt hus i en liten fiskelandsby Huay Yang som vi foreløpig kun benytter i ferien , ca 11 mil sør for Hua Hin.

  Likt av 1 person

 2. Hei, vi er Wenche og Håkon Gran fra Skien (pensjonerte Hydro ansatte) som på 11 året oppholder oss i Khao Lak i syd-Thailand 3 mnd. om vinteren . Vi har bare så vidt tittet på din blogg, og ser frem til å studere den, den ser svært interessant og nyttig ut. Vi fant bloggen din fordi vi søkte på Google etter: «Siam Notodden bilde» , dette fordi vi fant det kjente bilde av Siams kong RAMA 5 i bil utenfor Admini på Notodden, av alle steder hengene på et Thai-diskotek her i Khao Lak

  Likt av 1 person

  1. Hei og takk for hyggelig melding. Er for tiden i Hua Hin, og det bilder ser jeg på de underligste steder – senest i går da kona og jeg gikk en liten tur i noen bakgater her i Hua Hin, slo oss ned på en fortausrestaurant og – der hang bildet igjen. Jeg fortalte mannen bak disken historien bak bildet, han snakket brukbart engelsk, men han nektet først å tro det var sant – helt til jeg viste at det på bildet faktisk er et norsk flagg. Skulle gjerne visst hvorfor det er så mange av nettopp dette bildet i Thailand.
   Alt godt.
   Odd M

   Liker

 3. Hei!

  En liten kritikk om kommentarfeltet på bloggen din, jeg savner dato på kommentarene. Synes noen ganger det er vanskelig å følge med på historikken, spesielt på artikler med mange kommentarer på.

  Mulig å fikse dette?

  Liker

 4. Takk for fyldig informasjon om kongebildet. Det har hengt på Buddharommet sammen med andre bilder av Ramaer og Buddhamotiver. Jeg har trodd at bildet var tatt ved Eidsvollsbygningen, at bilen var den første A1 og at kong Haakon står på trappa med stråhatt. Bangkok Post hadde en større artikkel om Rjukan den 17. april. Her står det bl. a. å lese at sjåføren på kongebildet, Sam Eyde, gikk under kallenavnet Onkel Sam. Det har jeg ikke hørt før.

  Likt av 1 person

 5. Hei! Takk for en utrolig bra blogg, masse interessant og nyttig stoff om Thailand. Kjenner du til hvordan man går frem for å få langtidsopphold i thailand. Tenker på ca 6 mnd opphold. Hilsen Svein Arne Slokvik

  Likt av 1 person

  1. Hvis du er over 50 år og skal være i Thailand i seks måneder, ville jeg søkt om såkalt pensjonistvisum. Da kan du ha opphold i inntil 12 måneder. Det krever imidlertid at du kan dokumentere inntekt/trygd eller ha et innskudd i en thailandsk bank stort nok til at du klarer deg. Innskuddet må være på minst 800.000 baht, dvs ca 160.000 kr. eventuelt bekreftelse på en inntekt (eksempelvis bekreftelse på pensjon) på mer enn 65.000 baht eller 13.000 kroner – evt en kombinasjon av dette. Den thailandske ambassaden hjelper til med papirer (du kan laste dem ned fra ambassadens hjemmeside). Litt jobb, dette, men da får du et sikkert visum, med den beskyttelse det gir. Turistvisum gis bare med max lengde på 2 måneder, med forlengelse i en måned i Thailand, altså tilsammen 3 mnd.
   Takk for gode ord om bloggen. Håper dette var til nytte.

   Liker

  1. Hei, og takk for invitasjonen. Jeg bor og arbeider i Norge, og bor bare noen uker i året i et second home i Hua Hin. Hvis du fortsatt er interessert, hører jeg gjerne fra deg, er på semester i Italia nå, og det kan derfor gå noen timer før du får svar. Odd

   Liker

 6. Hei
  Skal til Thailand Hua HIn reiser 1/11-2018 og hjem 28/11 er du i Hua Hin i
  den perioden,og er det mulig og treffes,har en del spørsmål
  Mvh Jan
  P:S Takk for en fin blogg

  Liker

 7. Hei
  Jeg hører du har suksess med byvandring og vil gjerne være med. Men en av dine veiledere bruker mine notater, som jeg har opphavsrett til, og som er beskyttet åndsverk. kladden til boka mi, med alt om Tippa, fikk en slektning lov til å få, stykkevis og delt, mot ikke å vise det videre. Bildene er fra arvede private album, og jeg har skrevet en bok om bl.a.Tippa og bare jeg var i nær kontakt med henne de siste 25 årene. Alt om Tippa, utenom fødsel og død og navn på familiemedlemmer , offisielle fakta, er beskyttet åndsverk, og jeg aksepterer ikke at noen går ut og forteller om henne og bruker det jeg har gitt henne, og jeg har det skriftlig fra RB at hun lovet å ikke bruke det. Tippa har aldri satt sin fot på Londonerbasaren, for det var kanskje flere tiår etter at butikken ble solgt , at Tipa ble gift med Rubinstein. Mannen hennes jobbet heller ikke der. Vær vennlig å forstå at privatlivet til Tippa ikke kan beskrives på byvandring.

  Liker

  1. Hei, når det gjelder denne historien, forholder jeg meg til offisielle rettsdokumenter. Disse er offentlige dokumenter ingen har privat eiendomsrett til. Historien fra Bragernes torg 8 (Londonerbasaren), handler om familien Lapidus som bodde der. Forøvrig er mine historier om Drammen beskyttet av Grunnloven og min ytringsfrihet. Ingen har eiendomsrett til andre personers liv og historie. Men hjertelig velkommen til byvandring!

   Liker

   1. opphavsrett er en lov, det er jeg som har forfattet stoffet om Tippa, og det er min meninger og mitt syn på henne. Kom ikke å si at dere eller Runi kan bruke mine skrevne ark. Dessuten skal en person være død i minst 15 år for å skrive om den, eller snakke om det på torget. Pass egne saker, men mitt forfatterskap via samtaler med Tippa tilhører ikke deg og ikke Runi B. Har du den holdningen, vil jeg oppsøke en som kan loven, jeg er lei av at Runi stjeler mine mailer .Opphavsrett og åndsverksloven burde journalister kjenne, og boka mi ble utgitt i oktober 2021. Dere vil neppe vinne om vi går til søksmål! Om bestemødre og andre folk som ikke jeg har skrevet om, er ikke noe jeg bryr meg om. Boka til oddmyklebust er sikkert bra, fint med byvandring, men mine saker har ikke Runi rett til å gå ut med på torget. Hun spurte meg, og jeg sa NEI! Min bok er familien sett innenfra!
    Brukes noe av mitt i de nye bøkene, må jeg jo anmelde saken.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s