Uncategorized

Eie eller leie i Thailand

patiohuahin

Etter ti år som eiere av en enebolig i Hua Hin, ønsker vi å selge. Vi gjør ikke det av lett hjerte, og heller ikke fordi vi er lei Thailand. Men det er en tid for alt, og skal man binde så mye kapital, så må man ha tid til å bruke det.

For oss har det vært ti usedvanlig rike år. Hua Hin har vært et perfekt feriemål for en familie med fire barn i varierende alder. Alle har vært der, noen av dem mange ganger, og Hua Hin har alt det en ferierende familie kan etterspørre, Nærheten til Bangkok og den internasjonale flyplassen der, kommer som en tilleggsbonus. Store deler av Asia er en dagsreise unna.

Når vi likevel vurderer å selge, så skyldes det to forhold: Etter ti år som «fastboende» i Hua Hin, ser vi fram til å reise rundt i Thailand og Sør-Øst Asia igjen. Ungene er store nå, og vi voksne greier oss utmerket som en slags luksusvariant av backpackere med hotellstandard fra tre stjerner og oppover. Dernest trodde jeg lenge at jeg skulle gå av som pensjonist ved fylte 62, og ikke en dag lenger. Nå ser jeg nok st jeg i alle fall blir 65 før pensjonisttilværelsen frister.

Dermed er jeg ved denne artikkelens poeng: Så lenge man ikke har millioner i banken (og den friheten det innebærer) og bare har tid til å tilbringe noen uker i boligen i utlandet, er den neppe verdt investeringen, enten den befinner seg i Thailand eller andre steder. Det er ikke spesielt dyrt å kjøpe bolig i Thailand og heller ikke drifte den. Jeg betaler sånn cirka 1500 kroner i måneden for alt, inklusive skatter, avgifter, regnskapsførsel, gartner, strøm – og alt det der. Det er jo ikke mye, men 1500 ganger tolv  er tross alt 18.000 i året. På den ene siden er 18.000 ikke særlig mer enn en langweekend for to til Paris, men det er også nærmere to uker med luksusforpleining på et fire-fem stjerners hotell i Bangkok. Alt er med andre ord relativt.

Om vi kommet til å angre? Kanskje gjør vi det. Etter ti år er det fortsatt som en drøm å komme ned til patioen i Hua Hin, sentralt plassert med en halv times rask gange til stranda eller ti minutter på sykkel – og omtrent like langt til sentrum. Etter ti år er huset innbodd og vårt eget, med private minner fra utallige reiser. Ikke noe hotellrom kan erstatte det. Og skulle vi komme til å angre, så er det ikke verre enn at vi kan kjøpe bolog i Thailand – igjen, for andre gang.

Her er vår bolig i Thailand, slik den er annonsert på finn.no:

 

 

 

Kategorier:Uncategorized

1 svar »

  1. Hei Odd Myklebust. Min thailandske kone og jeg planlegger p kjøpe hus i Hua Hin, og flytte dit på halvårsbasis i løpet av et par år, når jeg ikke lenger gidder jobbe som lege da jeg når 75 års alder. Vi var i Hua Hin i januar, og besøkte kjente fra nabokommunen min, jeg i Modum/Geithus og han fra Nerstad. Jeg regner med at huset ditt er solgt, men hadde ellers vært kjempeinteressert. Fikk vite m bloggen din fra Kjersti Thon Knudsen, og meldt som følger. Ser at det kan være mange nyttige tips. Vi kommer til Hua Hin 9.-20 mai, og skal bo hos våre venner. Men hvis du er der da, hadde det vært hyggelig å treffes.
    Med vennlig hilsen
    Gunnar Hjorth i Geithus

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s