Thailand

Verdens største ferskvannsfisk funnet i Thailand

En piggrokke stor som en personbil gjør at Guinness rekordbok må oppdatere fakta om verdens største ferskvannsfisk.

Denne uken har en thailandsk veterinær og et amerikansk TV-team funnet, målt og sluppet ut igjen det som er den største ferskvannsfisken som noen gang er registrert. Piggrokka, som i Thailand nå bare går under navnet «The big one» ble registrert i den 130 kilometer lange Mae Klong-elven i Kanchanaburi vest for Bangkok, en provins som blant turister er mest kjent for Tigertempelet og River Kwai.

Piggrokka føder levende unger, og  mannskapene som fant kjempefisken, kunne konstatere at giganten var gravid og vil snart føde unger i klaser av fem til ti småtasser.

Den enorme fisken målte 4,3 meter og veide vel 360 kilo, noe mer enn den forrige rekordholderen blant ferskvannsfisker, en kjempemalle (giant catfish) som holder til i Mekongdelteaet. Den kan bli omlag tre meter lang og og veie opptil 350 kilo. Piggrokker er en familie av rokker som fins i tropiske strøk over hele verden. Bare få av disse lever i ferskvann, og den utrydningstrude arten i Thailand går under navnet Himantura. Noen av piggrokkene kan være livsfarlige på grunn av en giftpigg på halen.

Begge disse ferskvannsfiskene, piggrokka og kjempemallen, er utrydningstruet. En veterinærprofessor ved universitetet i Bangkok, Nantarika Chansue, har gjort det til sin livsoppgave å redde disse kjempefiskene fra å bli utryddet. Hun har alliert seg med en amerikansk biologiprofessor fra Nevada, Zeb Hogan, og sammen jobber de for å få verdens søkelys mot gigantfiskene.

Programmet om verdens største ferskvannsfisk blir vist på «Ocean world» og «National Geographic». Programmet ledes av den amerikanske TV-personligheten Jeff Corwin som ses på bildet under ved siden av Nantarika Chansue. (foto: National Geographic)

giantstingray

2 svar »

  1. Så akkurat et lignende programm på tv. 1.83 m bred 4.3m lang og 175kg..ikke 360…i episoden som er nevnt her gjettet de på 800 pound. .det jeg så veide de den på en plattform og med en lastebil kran med vekt. 175kg

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s