Hua Hin

Fiskeforbud i Thailand-bukta

Fra og med denne uka er all kommersiell fiske i den sårbare og overfiskede Thailand-bukta forbudt, fra Prachuab Khirikan i nord til Surathani i sør. Det årlige forbudet varer i to måneder, og er et forsøk på å få opp fiskebestanden i Thailand-bukta.

Thailandbukta er sårbar på grunn av et betydelig overfiske som har funnet sted gjennom mange tiår. Det er også flere andre grunner til at denne bukta er særlig sårbar. Den er grunn, med dybder mellom 45 og 80 meter, og dekker et enormt område mellom Thailand, Vietnam og Kambodsja. I alt er det 23 elver som renner ut i bukta og tilfører bukta store mengder ferskvann.

Jeg besøkte fiskere i Prachuab Khirikhan i januar, vel en times kjøring sør for Hua Hin. Dette området er svært fascinerende. Ta gjerne bil fra Hua Hin og kjør innom de små fiskelandsbyene langs kysten. Det er svært vakkert hele veien, du passerer nasjonalparker, pittoreske landsbyer og du opplever møter med det ekte Thailand.

Fisket i Thailand-bukta er variert – med hovedfiske av krabber, hummer, ulike typer haifisker, små makreller og de populære lokale ansjosene som brukes i Thailands mest kjente fiskesaud, Nam Pla. Men fisket er så omfattende at den går på bestanden løs. Fisket i Thailandbukta nådde en foreløpig topp på slutten av 1980-tallet med nærmere tre tonn. I dag anses fisket for å være under en million tonn, altså omlag en tredel. Dette skyldes ikke færre fiskere, tvert imot. Det skyldes mindre fisk som følge av grov overbeskatning.

Fra 15 februar er fisket slutt for i år, og det gjenopptas først 16. mai. Den fiskeren som trosse forbudet risikerer svært strenge straffer,  normalt en bot på mellom 5000 og 10.000 baht, men i verste fall fengsel. Fiskestansen, som også har vært iverksatt tidligere, blir overvåket av ikke mindre enn seks ulike statlige myndigher, fra fiskeridepartementet til den thailandske marinen.

Bildene under er fra møter med fiskere i Prachuab Khirikan for noen uker siden
IMG_6194 IMG_6195 IMG_6196 IMG_6199 IMG_6202 IMG_6249 IMG_6255 IMG_6256 IMG_6202 IMG_6268

Kategorier:Hua Hin, Thailand, Travel

Merket som:,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s