Dobbelt så mye regn i Phuket som i Hua Hin i juli

IMG_6129

Mange er allerede i gang med forberedelser til sommerferien, og mange spør denne bloggen om det er stor forskjell på været i Thailand i feriemåneden juli. Svaret er et tydelig ja: Det er veldig stor forskjell, like stor forskjell som Oslo og Bergen.

Nå skynder jeg meg likevel med å tilføye: Regntiden er ingen hindring i Thailand. De som bor der fast, elsker regntiden. I Norge forbinder vi gjerne en regnværsdag som en gråværsdag. Slik er det ikke i Thailand. Det tropiske regnet bøtter ned i ti minutter, kanskje et kvarter eller en halv time – men så klarner det opp igjen, og sola skinner. Dessuten bidrar regnværet til å rense lufta. I Syden risikerer du å bade i svette i 40 varmegrader i juli, med stikkende sol og uutholdelig varme. Slik er det ikke i Thailand der max-temperaturen sjelden overstiger 30 grader i juli.

Men det er altså betydelig forskjell på hvor du befinner deg i Thailand. Alle backpackere vet det. De flykter fra Phuket og Krabi om våren og reiser heller til Øst-Thailand, som gjerne området Hua Hin, Cha-am, Petburi og øyer som Ko Tao, Ko Samui og Ko Phangan kalles. Her kommer regntiden senere, gjerne i september.

Her er de tørre (våte?) tall, i en statistikk som er utarbeidet av det thailandske turistbyrået. I en gjennomsnittlig  juli måned faller det 300 millimeter regn i Phuket, fordelt på 21 dager med regn. Tilsvarende for Øst-Thailand er 123 mm regn, fordelt på 14 regnværsdager. Temperaturen er lik, med minimum 25 og maks ca 32 på begge steder.

Men vær obs: Begrepet Øst-Thailand kan være villedende, fordi det ikke omfatter Pattaya, Jomtien og paradisøya Ko Chang. Disse turiststedene regnes som en del av det sentrale Thailand. Her regner det svært mye i juli, mer enn i Phuket. Det år altså et værskille midt i Thailand-bukta, og de tørreste områdene i hele Thailand i juli måned befinner seg i området Cha-am – Hua Hin, inklusive øyene vest i Thailand-bukta.

Studer værkartet nedenfor. Det er ganske opplysende for det thailandske klimaet og nyttig for turister i Thailand.

 

 

karta.no

 

 

2 kommentarer om “Dobbelt så mye regn i Phuket som i Hua Hin i juli

  1. Hei og takk for fin blogg. Kan du si noe om andre forhold som kan inntreffe i regntiden? Da tenker jeg på havstrømmer,maneter,grumsete vann etc?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s