Bangkok

To barer og to verdener i Bangkok

IMG_5954

Du finner de to barene ikke så langt fra hverandre i metropolen Bangkok: Den ene befinner seg i 64. etasje og er verdens høyeste bar i friluft. Den andre er dens formidable motstykke, et anarkistisk vannhull midt i asfaltjungelen der alle drikkevarer koster det samme, cirka 20 kroner med dagens dårlige valutakurser.

Lebua er en bar for dem som ser og vil bli sett. Over deg er det bare stjernehimmel, og senker du blikket, forflytter stjernene seg til byen – for så langt øyet kan du se, blinker det og lyser fra byens gater og hus. Dette inntrykket er mektig – og i verdensklasse, for ingen andre barer har denne unike utsikten – i friluft, med stjernehimmelen over deg og lysene fra byen under deg.

Denne attraksjonen koster imidlertid, og drinkene er eksklusive og rådyre, fra hundre norske kroner og oppover, hvilket er ganske uhørt i Thailand. Men her er det så populært å komme at prisene spiller mindre rolle. Det er følelsen av utsikt under nattehimmelen og eksklusivitet du betaler for.

Det er enkelt å komme hit. Du tar Sky train ned til Thaksin Pier, det vil si det eneste stedet der Sky train møter elva. I Så går du bare 300-400 meter i nordlig retning langs hovedveien, og ser rett opp. Da åpenbarer det seg en gigantisk skyskraper med romerske søyler på toppen, og du er kommet til rett sted. Hotellet der heter Scirocco, og heisvakter geleider raskt inn i heisen, og plutselig er du på verdens dag.

Noen få Sky train-stasjoner unna ligger stasjonene Nana og Asok langs Sukhumvit line. Mellom disse stasjonene ligger Sukhumvit, tverrgate 11, og her ligger Cheap Charlies Bar, stedet der det ikke er noe bullshit, drinkene er ekstremt rimelige, expats møter over en drink for å fortelle siste nytt, og stemningen er upåklagelig. Alle drinker koster 80 baht, og det sies på spøk at den eneste grunnen til å bli kastet ut her, er hvis du betaler driks.

IMG_6036Baren befinner seg midt i asfaltjungelen, og stolene er ikke videre behagelige å sitte på. Baren ser ut som en jungel. Du ser ikke dem som serverer bak et virvar av trefigurer, dødningehoder, dyrehoder, samt et elektrisk tog som svirrer over hodet på deg. Det fins et toalett her, men det er bare lov å gjør nr 1. Rørene tillater ikke noe mer. Men folk har det hyggelig her, og begge barer er definitivt verdt et besøk.

IMG_6024

IMG_6013

IMG_5950

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s