Bildet som knytter Norge og Thailand sammen til evig tid

Vandringer i en okkupert by

2012 januar februar 008

Kong Chulalongkorn og to prinser fotografert i Sam Eydes Mercedes i juli 1907. Eyde selv sitter bak rattet. Kongen beskrives Eydes måte å få hester til å flytte seg: Han brukte ikke hornet på bilen, men hadde en egen trompet. (Klikk på bildet for forstørrelse)

Legg merke til dette bildet (du forstørrer det ved å klikke på det). Kanskje har du sett det før. Det henger på de merkeligste steder i Thailand, på offentlige kontorer, barer og puber og ikke minst i tusen thailandske hjem. Det er tatt i juli 1907 på Notodden og viser kong Chulalongkorn (Rama V), to prinser og den norske industrigründeren Sam Eyde bak rattet.

Dette bildet inneholder en sterk symbolikk, og denne bloggen har fått mange spørsmål om hvorfor bildet fins så mange steder i Thailand. Selv har jeg sett det på de mest uventede steder, som for eksempel på en nedstøvet utebar i Soi…

Vis opprinnelig innlegg 1 361 ord igjen

2 kommentarer om “Bildet som knytter Norge og Thailand sammen til evig tid

  1. Jeg har selv hatt den ære og hilse på Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn da hun var i Norge i 2013. Fulgte henne til flyet ved avreise og ble filmet av Thai tv. Min kone fikk neste sjokk da hun satt og så på nyhetene og gubben hennes dukket opp på Thai rikstv`s nyheter sammen med en kongelig.. Artig 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s