Bangkok

Togturer med solsikker så langt du kan se

Embed from Getty Images

November til januar er solsikkesesongen i Thailand. Svært populære er togturene fra Bangkok som tar deg gjennom landskap av ruvende og struttende solsikker.

Solsikkeåkrene er et mektig syn, men de er ofte ikke så enkle å finne for vanlige bilturister. Derfor har den thailandske statlige jernbanen startet egne solsikketurer som Thailand-turister kan gjøre seg nytte av i desember.

De største solsikkeprovinsene er Lopburi og Saraburi, begge beliggende noen mil nord og nordøst for Bangkok. Lopburi, ca 150 kilometer fra Bangkok sentrum, har de største solsikkeåkrene, med nærmere 300.000 hektar med solsikker. De thailandske bøndene dyrker gjerne solsikker i stedet for mais. Solsikkene tåler godt tørke, og er enkle å dyrke. Solsikkeolje er dessuten en populær vare, også til eksport. I motsetning til den omdiskuterte palmeoljen, er solsikkeoljen sunnere til steking og solsikkene har de siste årene fått en annen funksjon. Verden over er det økende bekymring for stadig færre bier, men solsikkene brukes blant annet for å øke bie-bestanden ettersom solsikker er det beste biene vet. det sies også at honningen disse thailandske biene lager, har en unik kvalitet.

Togturene til solsikkeåkrene nord for Bangkok går fra Bangkoks hovedjernbanestasjon Hua Lamphong på ni datoer i desember. Disse er 6,. 7., 10, 13, 14, 20, 21, 27 og 28. desember. Togbilletten koster behagelige 270 baht (vel 50 kroner). Togene går allerede 6.40 om morgenen, og det anbefales å ha med mat og drikke,

sunflowertrain_1Embed from Getty Images

Kategorier:Bangkok, Travel

Merket som:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s