Travel

Verdens villeste vegetarfestival i Phuket

2

 

Du tror det ikke før du får se det. Den årlige vegetarfestivalen i Phuket til ære for verdens dyr er så hinsides enhver forstand at selv deltakerne ikke vet hvorfor de presser grenser for den menneskelige tåleevne.

Den årlige Phuket Vegetarian Festival er en fargerik og blodig happening som foregår i slutten av oktober eller månedsskiftet oktober/november hvert år. Det er den kinesiske minoriteten i Phuket som på enne måten markerer at vegetarkost og faste gjennom den niende måned i den kinesiske kalenderen vil bidra til bedre helse og sjelefred for den enkelte. Men for å oppnå denne harmoniske tilstanden gjennomføres deltakerne ulike former for piercing som er såm halsbrekkende at det ikke er en selvfølge at en overlever. Dødsfall forekommer med andre ord i forbindelse med denne festivalen, både mens den pågår og som senskader av de sår deltakerne påfører seg selv.

Ingen vet helt hvorfor denne festivalen markeres akkurat i Phuket, men det sies at for lenge siden ankom en kinesisk operatropp den thailandske øya. Alle ble syke av malaria som den gangen var en dødelig sykdom. Men de ble alle friske takket være bønn og en streng vegetardiett.

De siste årene har festivalen blitt større og villere. Flere tusen deltok i årets festival som nylig er avsluttet. Ingen dødsfall er anmeldt i år, men i 2011 ble hele 74 deltakere alvorlig skadet og en deltaker døde.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

 

 

Kategorier:Travel

Merket som:, , ,

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s