Travel

Slik lurer du vannscooter-mafiaen i Phuket

jet ski

Både politiet og militærjuntaen i Thailand lovet å få bukt med mafia og korrupte polititjenestemenn i fereieparadiset Phuket. Det har de ikke greid.

Scooter-mafiaen som presser turister for enorme beløp hver sesong, synes grådigere og mer nådeløse enn noen gang. Den gode nyheten er det er ganske enkelt å lure dem som selv tror de er så smarte.

Flere nettsteder med base i Phuket forteller om vannscooter-mafiaen som nå er på ferde igjen, kort tid etter at opprenskningen på stranda er fullført. Den hadde som formål å renske vekk alle ulovlige installasjoner i strandsonen, samt å kvitte seg med kriminelle som har levd godt på å suge penger av turister, med politiets velsignelse. Første del av oppgaven synes løst. Den andre er kanskje en «mission impossible». Selv er jeg blitt rundlurt av scooter-mafiaen i Phuket, og jeg vet jeg er på langt nær den eneste.

hatcherDet seriøse nettstedet Phuket Wan forteller om et Australsk reisefølge som ble rundlurt i slutten av oktober. Historien de opplevde er den samme som jeg, og tusenvis av andre kan fortelle om. Far og sønn Hatcher (bildet til høyre, foto: Phuket Wan) leide seg vannscooter på stranda, koste seg i bølgene og ante fred og ingen fare da de parkerte scooteren på stranda igjen. Da ble de møtt med utleiernes bekymringsfulle ansikter. De peker på riper eller bulker på scooteren som leieren må betale som erstatning. Ofte er dette erstatningsbeløpet høyt fordi de krever at du både skal betale for reparasjoner og lakkering, samt en erstatning for tap av inntekter i den perioden scooteren er på verksted.

Far og sønn som leide scooteren, ble naturligvis forbannet over beskyldningene og erstatningskravet, og nektet først å betale. Krangelen fant sted på Patong Beach, hovedstranden i Phuket, og ble etter hvert høylydt. Da kom det en svær, muskuløs kar mot dem og truet dem åpenlyst. De ga seg ikke, og da kom det en mann i politiuniform som truet dem først med arrestasjon og to dager i fengsel, før faren ga seg og betalte seg ut av situasjonen med 10.000 baht (vel 2000 kroner).

En ung kvinne på 21 år i samme australske reisefølge, slapp ikke så billig unna. Hun våget ikke å protestere like høylydt og like lenge, og ble presset til å betale 40,000 baht.

I følge Phuket Wan vet politiet om en rekke slike episoder de siste ukene. Turistene advares nå, inntil politiet finner mer ut av hvem som står bak. I mellomtiden: Hva gjør turistene? Det enkleste er naturligvis å holde seg langt unna vannscooterne. En annen, og effektiv metode, er å fotografere den før du legger i vei. Ta bilder av hver skramme, hver lille bulk. Da har du det nødvendige beviset, og kjeltringene tør ikke røre deg.

Kategorier:Travel

Merket som:, , ,

6 svar »

 1. Det er ikke så lett som dette. Hvem skal man vise video/bilder til? Det korrupte politiet?.. hm,, Det finnes mange videoer på nettet som viser at mafiaen driter i om de blir filmet, eller at de som leier scootere tar bilder.. Ikke lett å slippe unna når de er en gjeng som vil ha penger av deg, Tror ikke det er noen sikker måte å leie vannscooter på. Kansje om man bor på ett hotell med strandlinje, og de leier ut scootere..

  Liker

 2. Tror en bør skille litt mellom enkelte korrupte polititjenestemenn og politistanden som sådan. Myndighetene har ryddet kraftig opp, og politiet generelt er troverdige i Phuket. Det betyr at du trygt kan oppsøke politiet i Phuket og bli behandlet ordentlig.

  Liker

 3. Trygt henvende sig til politiet…hmmmm…nej for man kan jo ikke gennemskue hvem der er gode politimænd eller korrupte…de har vel ikke et skilt på brystet hvor der står…du kan trygt henvende dig til mig….så hellere holde sig fra at leje vandscoteren…det er det sikreste….

  Liker

  • Helt enig i at det beste er å holde seg langt unna scooteren! Når det gjelder politiet, er det min erfaring at det er stor forskjell på å henvende seg til en politimann på gaten (trafikkontroll for eksempel) enn om du henvender deg til politistasjonen. Opptrer politimannen alene eller kanskje sammen med en kollega, er det fristende å ta imot bestikkelser. På politistasjonen er det noe helt annet.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s