Uncategorized

Gamlem og Day kjemper om jentene

thaijenter

De to thailandske jentene Annie og Aleena Day ble sist uke funnet i god behold på et hotellrom i Bangkok. Men dramaet er ikke over med dette. Nå starter en brutal rettslig kamp om foreldreretten.

Denne bloggen er kjent med at Tor-Eyvind Gamlem oppsøkte politiet i Bangkok kort tid før jentene ble funnet. Hensikten med dette var å få bekreftet egen status, og muligheten for å «kjøpe ut» fru Onwarat Gamlem fra arrestasjon og fengsling dersom hun meldte seg for politiet. Thailand har ikke likhet med USA et system der en i stedet for varetektsnfegsling kan betale en sum penger som en sikkerhet for at siktede ikke stikker av eller på annen måte unndrar seg rettslig forfølgning.

Gamlem fikk bekreftet at han ikke var mistenkt for noe, men at politiet ville at han skulle samarbeide. Timer etter dette møtet ble jentene funnet på et hotell i Bangkok, sammen med sin mor og en nanny. Gamlem fikk beskjed om at han er en fri mann, og i tillegg er han belønnet med visum, slik at han kan oppholde seg i Thailand mens han støtter sin kone i påvente av kommende rettssaker, dersom han selv ønsker det. Familien Gamlem har i tillegg betalt den thailandske stat en såkalt bail-out på 150.000 baht i påvente av et fremtidig rettsoppgjør.

En norsk privatetterforsker har fremstått på sosiale medier som den bidro til at jentene ble funnet. Dette avkrefter både familien Gamlem, jentenes far og thailandsk politi. Thailandsk politi sier at jentene ble funnet etter et tips,men vil verken bekrefte eller avkrefte at dette tipset kom fra Gamlem selv. Robert Day sier at han er svært takknemlig for  all den støtten han har fått fra ulike norske aktører. Disse har bidratt til et press på thailandsk politi og myndigheter, men det var ikke dette som bidro til at jentene ble funnet.

«Jeg har utbetalt 40.000 baht i kontanter til den norske privatetterforskeren for jobben som er gjort, men det er uaktuelt å utbetale noe mer. Det er utlovet en dusør på tilsammen 100.000 baht, men det var bare til den som bidro til at jentene ble funnet. Det var thailandsk politi som fant jentene», sier Day.

Day er naturligvis overlykkelig over at jentene er funnet. Han bekrefter at de begge er i god behold, og selv om de har savnet pappaen sin, har de ikke lidd noen overlast. Nå ønsker imidlertid fru Onwarat Gamlem delt omsorg for jentene, dvs at de skal bo 50 prosent i Thailand og 5o prosent i England. Dette benekter Day er mulig av hensyn til jentenes utdannelse, og ikke til barnas beste.

Rettssaken om omsorgsretten til de to barna er berammet til november. Det er foreløpig uvisst når kidnappingssaken kommer opp.

 

 

 

Kategorier:Uncategorized

2 svar »

  1. Så den norske «etterforskeren» som stilte opp på en rekke bilder tatt i egen regi som den som løste alt var bare løgn det da?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s