samfunn

Ring meg, Tor, ber britisk far med to bortførte døtre

Robert Day forbereder rettsmøter til uka for at politiet kan overvåke og eventuelt sperre minibankkortet til nordmannen Tor-Eivind Gamlem. Ring meg, Tor, oppfordrer engelskmannen.

Nordmannen er nå ved en skillevei. Gjør han det riktige valget og kontakter politi eller den norske ambassaden i Bangkok og forteller det han vet, kan han reise tilbake til Norge som en fri mann, Han risikerer ingen politianmeldelse eller rettslig forfølgelse. Dersom han vet hvor de kidnappede britiske skolejentene befinner seg og bidrar til at de holdes skjult for politiet, risikerer han i verste fall å bli siktet for medvirkning til kidnappijng, med en lang fengselsstraff som sannsynlig utfall.

I følge de undersøkelser britiske Robert Day og hans venner har gjort, er nordmannen nå på overstay i Thailand. Han skulle med andre ord allerede reist ut av landet, og oppholder seg per definisjon ulovlig i Thailand. Hvor han oppholder seg, vet ingen. I følge thailandske myndigheter oppga han et hotell i Bangkok som adresse da han landet i Thailand 5. juli, men der har han aldri vært.

Et vitne har opplyst at vedkommende så Onwarat Gamlem og de to savnede jentene i Phuket i midten av juli. Phuket er en sannsynlig adresse, fordi fru Gamlem har hatt tilhold der tidligere. Men det er ingen andre vitneobservasjoner som kan bekrefte dette.

Onwarat Gamlem er etterlyst av politiet over hele Thailand for bortføring av sine to døtre på 6 og 11 år fra Pattaya 2. juni i år. Hun ble skilt fra sin tidligere ektemann Rob Day for fire år siden.  Day og hans to døtre var på ferie i Pattaya da bortføringen fant sted. Thailands rett har tildelt Robert Day foreldreretten for begge barna.

Onwarat Gamlem ble senere gift med nordmannen Tor-Eivind Gamlem. De har en tre år gammel sønn sammen.

Ingen vet nå hvilken situasjon nordmannen og hans thailandske kone befinner seg i. Derfor vet en heller ikke hviken historie Onwarat Gamlem har fortalt sin mann om hvorfor de to britiske jentene er sammen med henne. Briten Robert Day som siden 2. juni har søkt etter jentene sine, er tynget av sorg. På telefon til denne bloggen i dag forteller han at han ikke orker å reise fra Thailand så lenge han ikke vet hvordan døtrene har det. Han har sagt opp jobben sin, og forsørges nå av sine aldrende foreldre som begge er over 70 år. Fordi han har hatt aleneomsorgen for barna, har foreldrene også bidratt sterkt til jentenes oppdragelse.

Da Onwarat Gamlem ble etterlyst for en alvorlig kriminell handling, åpnet det seg nye muligheter for Robert Day. Dette kommer han til å benytte seg av de nærmeste dagene. Han har engasjert advokat for å kunne sporte nordmannen Tor-Eivind Gamlems minibankkort. Advokaten vil også be om at retten gir anlednint til å sperre kortet.

– Jeg er overbevist om at de lever på Tors penger. Jeg håper innstendig at dette kan la seg løse uten å gå rettens vei som kan få katastrfale følger for nordmannen. Om Tor leser dette, så skal han vite at jeg ikke har noen bad feelings. Jeg er overbevst om at han er presset i en stuasjion han ikke selv har herredømme over. Derfor; ring meg, så tar vi en prat, og så løser vi dette sammen, sier Robert Day fra telefonnummer +669.0773.8900.

Denne bloggen har forsøkt å ringe Gamlems norske telefonnummer flere ganger, uten resultat.

Mer om denne saken kan du lese her,

Bildet under er av den etterlyste Onwarat Gamlem, og nederst et ferskt bilde av de to savnede jentene

onwarat gamlen

thailandske jenter

 

Kategorier:samfunn, Travel

Merket som:, ,

3 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s