Travel

Kloakkproblemer løst i Phuket

Embed from Getty Images

Helsefarlige strender og kloakkinfiserte kanaler har truet både turister og fastboende på de populære strendene på Karon og Kata de siste månedene. Nå hevder myndighetene at problemet er løst.

Flere norske medier meldte tidligere i år at det kunne være direkte helsefarlig å bade på de populære Phuket-strendene Karon og Kata. Det var lokale medier som meldte om problemene først. The Phuket News, den største engelskspråklige avisen på øya, hevdet at miljøproblene var «sjokkerende».

Det som faktisk skjedde, var at kloakk rant rett ut fra hoteller og restauranter og ut i kanaler, såkalte «klongs» der kloakken normalt synker, mens overflatevannet forblir relativt rent. Det som skjedde i vinter, var at mengden kloakk gjorde at kanalene rant over og blan det seg med sjøvann. Dette spillvannet, «black water», farget ikke bare vannet, men gjorde det direkte helsefarlige å bade i. Aftenposten var blant norske medier som meldte om dette i vinter, blant annet i denne reportasjen.

Thailandsk turisme er under press, hovedsaklig på grunn av den politiske uroen i landet, og antallet skandinaviske turister sank i fjor. I Phuket er skandinaviske turister en erklært målgruppe, og thaiene mislikte sterkt den negative publisiteten som kloakk på idylliske Phuket-strender representerte. Derfor gikk de ut med en sterk advarser til lokale hoteller og retauranter som reduserte utslipp betraktelig. Dette har resultert i mye renere kanaler, men myndighetene innrømmer at problmet ikke er løst før en får et lukket kloakksystem og et renseanlegg som betjener det sørlige Phuket. Det er under planlegging.  Artikkelen i The Phuket News som forteller om rensingen som har funnet sted de siste månedene, kan du lese her.

IMG_3732

Kategorier:Travel

Merket som:, , ,

3 svar »

 1. Det største problemet nå er store mengder sperm i sjøen. Ikke fra spermhval og ikke fra lokalbefolkningen, men fra turistene og da særlig skandinaver som kommer i hopetall. Sperret gjør at fisk og anna liv dør og at kvinner som bader blir gravide.

  Liker

 2. Var ikke denne artikkelen din veldig tynn og uriktigg? Overskriften lyder at kloakkproblemene er løst og på slutten av artikkelen står det at det ikke er løst. Og det koster millioner å løse og det er penger som de ansvarlige ikke har. Men men dette er flisespikkeri, takk for en fin artikkel og jeg gler meg allerede til neste.

  Liker

  • Jo, litt tynn – hadde bare et behov for å følge opp med noen linjer fra i vinter da norske medier meldte om at særlig Karon, en fantastisk strand, var mer eller mindre ødelagt. Fikk derfor behov for i alle fall å melde at thailandske myndigheter forsøker å gjøre noe med det – så får vi se hvordan det går. Ellers: Takk for responsen.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s