Den vakre regntida i Thailand

IMG_0509

På vakre Koh Tao kan man unngå regntiden helt i de norske sommermånedene.

Går det an å reise til Thailand i sommerferien? Er det ikke regntid der da? En kamerat hadde sett at flere flyselskaper kjører kampanje på flybillettene i sommer, og lurte på om han skulle forsøke Østen i stedet for det vante hotellet på Kanariøyene. Svaret på de spørsmålene var enkelt: Ja. Og ja.

I Thailand er det tre «årstider» eller sesonger som styres av monsunen, det vil si vinder og oppvarming av land og sjø. Den «kjølige» årstiden er fra ca november til og med februar. Da er det som regel klar luft, skinnende sol og perfekte temperaturer. Det vil si som en norsk sommer på det mest perfekte, med den forskjell av at nattemperaturene nesten aldri faller under 20 grader. Allerede i februar merker en stigende temperaturer, og i mars, april nærmer det seg 40 grader. Mai kan være ubehagelig varm, men så gjør varmen at de mørke skyene samler seg i mai eller juni. Fra da av regner det ofte, nesten hver dag, men sjelden lenge av gangen. Regnet kommer som en befrielse, luften klarner opp.

Hvis du likevel misliker det tropiske regnet, kan du unngå regntiden helt.

Mange som bor fast i Thailand, setter mest pris på regntida. Da er været mest variert. Som regel starter dagen med sol, og sola varer i flere timer. Du har tid til å gå på stranden, hvis det er behovet. Tidlig på ettermiddagen kommer de mørke skyene, og så begynner det å styrtregne. Dette regnet ligner ikke på det vi har i Norge, det kan best sammenliknes med å stå i dusjen. Varmt vann bøtter ned fra himmelen. Det fins for øvrig ingen bedre tid for å sitte på en fortausrestaurant når det høljer. Drikk en kopp kaffe under markisen, og se regnet slå opp fra asfalten mens folk jager hit og dit.
Hvis du likevel misliker det tropiske regnet og vil ha mest mulig sol, så er det mulig å unngå regntiden helt. I de vakre trillingøyene i Thailandbukta, Koh Tao (se egen reportasje), Koh Phangan og Koh Samui, kommer regntida senere enn for eksempel Phuket og Krabi, vanligvis ikke før i oktober. Disse tre øyene er kanskje på sitt vakreste i de norske sommermånedene.

2012 januar februar 1232

Å sitte på cafe og se på folkelivet mens troperegnet pøser ned, er helt ok. Her et bilde fra Hua Hin.

4 kommentarer om “Den vakre regntida i Thailand

 1. Vurderer å reise i juni måned. Rekker man å bli brun på kroppen mellom alt regnet? er det merkbart mindre rurister da?

  Liker

  1. Merkbart mindre turister, ja -selv om det faktisk er en del som reiser i skoleferien. Jeg ville styrt unna Phuket og Krabi der det vanligvis er mye regn i juli (men noen venner av meg var på Krabi i juli i fjor, og hadde en enestående ferie) – sikrere er Midt-Thailand (Bangkok, Hua Hin, Cha-Am, Pattaya, Jomtien. Ko Chang (nær Kambodsja),Thailandbukta med øyene Ko Phangan, Ko Tao og Ko Samui) og Nord-Thailand, eksempelvis Chiang Mai. Lykke til!

   Liker

 2. Hvis man bor i Pattaya kan man da ta dagsturer til Cha AM, Bangkokk og Hua Hin f.eks om man reiser tidlig om morningen eller blir det for slitsomt? Tenker på å leie hotellrom i Pattaya 21 dager med det som utgangspunkt og reise litt med det som utgangspunkt.

  Liker

  1. Dagsturer Pattaya – Hua Hin/Cha-am er for slitsomt, mens dagsturer til Bangkok går helt fint. Det er ca 15 mil fra Pattaya til Bangkok, og så er det rundt 20 mil fra Hua Hin til Bangkok (Hua Hin og Pattaya er på hver sin side av Thailand-bukta). En tur med bil/buss – det går utmerkede langruter med buss fra Bangkok til både Pattaya og Hua Hin – blir dermed nærmere 40 mil – en vei. Tidligere gikk det båt mellom Hua Hin/Cha-am og Pattaya, men ruten er nedlagt. I teorien er det likevel mulig med dagstur, men da må man ta bil fra Pattaya til den gamle flyplassen i Bangkok, og fly fra Bangkok til Hua Hin. Men det blir jo mye stress, og er dessuten kostbart.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s