Travel

Krabi, klatring og Jo Nesbø

Embed from Getty Images

Fjellklatrere og turister fra hele verden samles i Krabi senere denne måneden for å delta i den sjette «Krabi Rock and Fire International Contest» som finner sted 21-23 april på Railay Beach og Tonsai Beach. Krabi har i mange år vært et eldorado for klatrere som trives i varmt vær, blant dem forfatteren Jo Nesbø.

Jo Nesbø har lenge hatt en forkjærlighet for Thailand generelt og Krabi-området spesielt. Nesbø har hatt et unikt talent for det meste. Han var en god fotballspiller i Molde, en god siviløkonom og finansanalytiker, en god gitarist, sanger og låtskriver. Han er en god klatrer, også, men det er som kriminalforfatter han har skapt seg et verdensnavn. Til Thailand har han reist jevnlig siden 2001. Der skriver og klatrer han, fordi han får gjort mer på en måned i Thailand enn fire måneder hjemme, som han sier. I Krabi, eller nærmere bestemt Ao Nang, har Nesbø også sin favorittbar, Freedom Beach, med utsikt til klatrere som henger i veggene av kalkstein. NRK har for øvrig gjort et opptak av klatreren Jo Nesbø i Ao Nang, og det kan du se her.

Provinsen Krabi er i ferd med å bli like kjent for ferierende nordmenn som naboøya Phuket. De stor kalksteinsfjellene som stiger flere hundre meter rett til værs fra havoverflaten, er blitt Krabis kjennetegn. Krabi-provinsen har over hundre øyer med en samlet bosetning på omlag Oslos størrelse (vel 400.000). I hovedstaden Krabi Town er det 30.000 fastboende. De mest kjente øyene og områdene for turister er Phi Phi, Ao Nang, Ko Lanta og Railay Beach. Sistnevnte er for øvrig flere ganger kåret til en av verdens vakreste strender. Det har jeg omtalt i et annet innlegg på denne bloggen, her.

På Railay Beach er det alene over 600 fjell og klipper, hvorav flere klatreruter omtales som «word class». Det sies også at panoramautsikten over kanskje det vakreste landskapet i Thailand når en endelig kommer til topps, er mange ganger verdt innsatsen i stekende sol og gjerne nærmere 40 grader på denne tiden av året (april).

I år ventes omlag 30 klatre-team som skal delta i tre ulike former for konkurranser: «Lead Climbing Mountain», «Deep Water Soloing» og «Freestyle Fire Contest». Arrangøren presiseres dessuten at en slett ikke behøver å være trenet klatrer for å delta. Her er også begynnere velkommen, og folk som bare ønsker å ha det fint. Derfor legges det opp til beach parties nær sagt døgnet rundt, konserter og mye moro.

Krabi har gjennomgått en massiv utbygging de siste årene for å imøtekomme den økende turismen. Krabi har med enn 18.000 hotelrom, med 1300 av dem på Railay Beach og Tonsai Bay og ytterligere 6000 på Ao Nang, 2300 på Ko Phi Phi og 3000 på Ko Lanta. Thailands turistmyndigheter antar Krabi kommer til å få besøk av over tre millioner turister i år, skriver det Thailandske turistbyrået TAT.

Arrangementet har også sin egen Facebook-side. Under: Klatrebilder fra Thailand, pluss Jo Nesbø.

 Nesboe-Jo_author_full

Kategorier:Travel

Merket som:, , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s