Bangkok

Suthep-venner demonstrerer i Oslo og Bergen lørdag

Image

Bildet: I november gikk rundt 150 thailendere bosatt i Norge i protesttog mot den såkalte amnestiloven. Protestantene har senere organisert seg i gruppen PDRC, People’s Democratic Reform Committee under ledelse av Suthep Thaugsuban. Denne gruppen fått flere avleggere som vil demonstrere både i Oslo og Bergen.  

Lørdag demonstrerer thailendere i Oslo og Bergen for å informere om den tilsynelatende uløselige politiske konflikten i Thailand, synliggjort gjennom massedemonstrasjoner som har pågått  siden november.

Demonstrantene kaller seg selv for Thai PDRC Norway, og støtter de såkalte gulskjortene. I Bergen invitert deg til felles demonstrasjon lørdag 29.mars kl13.00. Oppmøte er  på Fisketorget, og toget går til fra Torgallmenningen til Johannes Kirke ved Universitet i Bergen. I Oslo starter toget to timer senere, kl 15.00  fra den såkalte tigeren, altså Tigerstatuen på Jernbanetorget ved Oslo S. Toget skal gå opp til Stortinget. De som er med og arrangerer demonstrasjonen, sier til forfatteren av denne bloggen at deres grunnleggende ønske er å rense Thailand for korrupsjon slik at demokratiet igjen kan fungere. Demonstrantene ønsker derfor å informere om de  demonstrasjonene som pågår i hjemlandet, samtidig som en massedemonstrasjon arrangeres i Bangkok. Demonstrantene har fått en egen Facebook-side som er lenket til her.

PDRC, People’s Democratic Reform Commite, som ledes av den karismatiske Suthep Thaugsuban. Han var visestatsminister den gangen Det demokratiske partiet hadde regjeringsmakten. Nå leder han en folkebevegelse som søker å avsette den lovlig valgte statsminister Yingluck Shinawatra og hennes regjering fordi han mener denne regjeringen er korrupt og vanskjøtter landet.

I Bergen invitert deg til felles demonstrasjon lørdag 29.mars kl13.00. Oppmøteer  på Fisketorget. I Oslo starter toget to timer senere, kl 15.00  fra den såkalte tigeren, altså Tigerstatuen på Jernbanetorget ved Oslo S.

Gulskjortene har særlig støtte i Bangkok og det sentrale Thailand, mens de regjeringsvennlige rødskjortene har mest støtte i nord. Gulskjortene har en stor pedagogisk utfordring både i Norge og andre vestlige land fordi den lett oppfattes som udemokratisk. En mann, en stemme – sier vi i Vesten, og flertallet bestemmer, punktum. All politisk kamp skal skje innenfor rammene av folkestyret og demokratiske valg.

Bedre blir det ikke av at Suthep og hans bevegelse ønsker å sette demokratiet til side en periode, og at Thailand i noen måneder skal styres av et slags ekspertforum som skal legge nye premisser for et videre folkestyrt Thailand. Det gjør at både EU og USA ser med skeptiske øyne på PDRC som på sin side har et sterkt behov for å formidle at bevegelsen ikke er udemokratisk, men at et vanlig folkestyrt Thailand ikke lenger makter å styre landet ut av korrupsjon og politisk handlingslammelse. Så langt oppnådde Suthep og hans bevegelse sin viktigste politiske seier sist uke da valget 2. februar ble annullert av en domstol. Thailands videre politiske skjebne er nå helt uviss.

Bildet under: Suthep Thaugsuban avbildet under en demonstrasjon i februar.

Embed from Getty Images

 

 

 

Kategorier:Bangkok, samfunn, Travel

Merket som:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s