samfunn

Slik kan du hjelpe til med å finne det savnede flyet

Embed from Getty Images

En amerikansk nettside, http://www.tomnod.com, har spesialisert seg på publisering av ferske satelittfotos i det enorme havområde det savnede Boieng 777 flyet fryktes å ha styrtet. Nettstedet melder på sin Facebook-side og på twitter, @tomnod, at 115.000 sitter ved pc-en og leter etter flyrester.

Verden rundt sitter det folk og scanner store havområder for mulige vrakrester. Det kan du også hjelpe til med,rett og slett ved å klikke deg inn her. Der fins det også en oppskrift på hva du skal lete etter, og hvordan gjenstander som kofferter eller seter vil se ut på et satelittfoto.

I medieverdenen kalles det borgerjournalistikk når vitner selv rapporterer inn sine observasjoner, biler eller filmer. Nå brukes publikum bevisst i søket etter det savnede flyet MH370 fra Malaysian Airlines. Årsaken er rett og slett at området er for stort til at det går an å sette inn målrettede søk. Det viser seg at flyet av en eller annen mystisk grunn ikke har valgt den ruten, dreide kursen og fløy lavt en god stund før det forsvant. Hvis det har styrtet, noe som anses som mest sannsynlig, kan det befinne seg i havområdene ved Vietnam i øst, i Thailandbukta eller Andaman-havet.

Det er ikke utlovet noen dusør for den som finner den første vrakresten, men du kan påregne en verdensomspennende kjendisstatus, i hvert fall i noen timer.

Kategorier:samfunn, Travel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s