Bangkok

Mordet på lille Nong ryster Thailand

Hun ble etterlatt i en pickup varebil mens pappa gikk på konsert i Bangkok. Noen dager senere fant politiet shortsen og skoene til den lille jenta. Nå er morderen tatt, og folk reagerer ned vantro og sjokk. Samtidig øker bevisstheten om foreldres ansvar for små barn.

Seks år gamle Nong (med tilnavnet «Cartoon») ble kvalt og voldtatt 6. desember i år. Den lille jenta var med pappa og hans venner på en folkemusikk-konsert i Bangkok. Men jenta ble så trøtt ut på kvelden at hun ba pappa om å få lov til å gå og legge seg. Han fulgte henne tilbake til bilen som sto parkert noen hundre meter unna, satt i bilen til jenta sovnet bak i pick up-en, og gikk deretter tilbake til konserten til den var over ved 23-tiden, en times tid etter at jenta sovnet. Da pappaen og hans venner returnerte til bilen, var jenta borte.

Jentas mor meldte jenta savnet ved halv fire-tiden om morgenen. Deretter fulgte en massiv leteaksjon, inntil poltiiet forsto at hun var bortført. Dette ble bekreftet av et overvåkningskamera som fanget opp jenta og en fremmed mann som gikk inn på en Bearing skytrain-stasjon i Bangkok sentrum, rett ved der konserten hadde vært.

Etter noen dager fant politiet sko og shorts som passet til beskrivelsen av klærne jenta hadde på seg da hun forsvant. I shortsen fant politiet papiret fra en sjokolade jenta hadde fått av pappa. Bildene av jenta og kidnapperen ble publisert på TV og i aviser, og neste gang folkemusikkgruppen holdt konsert, var det en tilskuer som syntes han kjente igjen en «roadie», altså en av gruppens hjelpere som bar instrumenter. Han meldte fra til politiet som fant ut at mannen var en dømt seksualforbryter som hadde sluppet ut fra fengsel for et års tid siden, etter å ha forsøkt å voldta ei fire år gammel jente.

Den arresterte, 35 år gamle Nui, tilsto raskt ugjerningen. Han fortalte at han brukte det samme trikset hver gang, fant små jenter som han ba med på tur for å kjøpe godterier, og deretter antaste dem. Selv erfarne politietterforskere ble sjokkert over omfanget. I løpet av et par timers avhør tilsto han bortføring og seksuelle overgrep mot ti barn, hvorav fire er drept. Politiet undersøker nå om det kan være flere ofre etter Nui, en mann som ikke har egen ID, er vokst opp uten foreldre og omsorgspersoner og som har levd av tilfeldig arbeid.

Overgrepssaken ryster Thailand, og hundrevis av mennesker var møtt fram på åstedsundersøkelsen i dag, da Nui påviste stedet der han voldtok jenta, etter først å ha kvalt henne da hun fortvilet ropte om hjelp. Nå pågår også debatten om at thailandske foreldre ikke passer godt nok på barna sine. Barn skal aldri være alene, sies det, noe de ofte er i de fleste thailandske hjem.

Nedenfor er avbildet en rasende folkemengde som møtte opp i dag for å følge rekonstruksjonen av drapet på den lille jenta.

Kategorier:Bangkok, samfunn

Merket som:

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s