Hua Hin

Hedrer kongen med historisk fyrverkeri i Hua Hin

IMG_2940

Mens det koker blant demonstrantene i Bangkok, forbereder thailandske myndigheter det største fyrverkeri-showet i landets historie. 21. desember skal kongen og hans familie hedres med et fyrverkeri som koster 30 millioner baht eller 6 millioner kroner. Du får kjøpt noen raketter til den prisen i Smilets land

Arrangementet som finner sted i Queen Sirikit Memorial Park sentralt i Hua Hin, er åpent for allmennheten, men med statsminister Yingluck Shinawatra som den mest prominente av over 2.500 VIP-gjester. En celeber arrangementkomite består av representanter for de kongelige forsvarsgrenene, Forsvarsdepartementet og de regionale og lokale myndighetene i Prachuap Khirikan og Hua Hin kommune. Arrangementet skal inneholde over 30.000 ulike former for lysraketter som skal avfyres i takt med klassisk thailandsk musikk. Showet, som går under navnet «Fireworks Festival», skal få et høydepunkt når tallet «86» vises på himmelen som en hyllest til thailendernes kjære konge, den lengst regjerende monark i verden, som fyller 86 år 5. desember.

English: Thailand's King Bhumibol Adulyadej wa...

English: Thailand’s King Bhumibol Adulyadej waves to well-wishers during a concert at Siriraj hospital in Bangkok on September 29, 2010. ไทย: พระบาทสมเด็จพระเจ้าอยู่หัวเสด็จฯ ทอดพระเนตรการแสดง «ศิริราชคอนเสิร์ต เทิดไท้องค์อัครศิลปิน» ณ หอประชุมราชแพทยาลัย โรงพยาบาลศิริราช วันพุธ ที่ 29 กันยายน พ.ศ.2553 (Photographer attached to the Prime Minister of the Kingdom of Thailand : Peerapat Wimolrungkarat / พีรพัฒน์ วิมลรังครัตน์) (Photo credit: Wikipedia)

Kong Bhumibol Adulyadej, Rama IX av Thailand, er den niende kongen i Chakri-dynastiet. Han ble født 5. desember 1927 i Cambridge, Massachusetts, USA, og overtok tronen etter brorens død i 1946, men ble offisielt kronet først i 1950. Kongen er gift med dronning Sirikit, og de har fire barn. Den yngste av disse, prinsesse Chulabhorn Walailak. besøkte tidligere i år Norge. Hun er en internasjonalt anerkjent kjemiker, og foreleser ved universiteter over hele verden. I et intervju har hun uttalt at kongen og dronningen bestemte seg tidligere i år for å flytte til Kongens favorittadresse Hua Hin. De hadde da lenge vært innlagt på sykehus etter at begge har hatt sviktende helse. I følge prinsessen overtalte kongen dronningen til at de begge skulle reise til strandpalasset i Hua Hin. denne «hjemkomsten» er også en av grunnene til den storslåtte feiringen av kongen, hans familie og hans fødselsdag. En annen årsak er at i løpet av Rama IXs lange regjeringstid har Thailand sett 17 militærkupp og 26 statsministre.Men aldri har stabilitet vært viktigere enn nå, og monarkiet tilbyr denne stabiliteten i en turbulent tid.

Bildet øverst er fra hovedgaten i hua Hin, den som går fra jernbanestasjonen og ned til Sofitel og stranda. Nedenfor bilder fra brannstasjonen som er imponerende utstyrt (klikk for større bilder) og er i full beredskap når fyrverkeriet går av stabelen i desember.

IMG_2963

IMG_2961 (2)

Kategorier:Hua Hin, samfunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s