Bangkok

Norsk-thailendere protesterer mot Thaksin

Image

Rundt 150 thailendere bosatt i Norge gikk i protest-tog mot et lovforslag i Thailand som kan medføre at den korrupsjonsdømte tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra kan returnere til Thailand som fri mann.

Demonstrasjonstoget gikk søndag 10. november fra Vigelandsparken og ned til den praktfulle murvillaen som huser den thailandfske ambassaden i Eilert Sunds gate. Bakgrunnen for demonstrasjonstoget var blant annet at Thaksin Shinawatra besøkte det buddhistiske tempelet i Sørum i Akershus 5. november for å samle støtte til sin sak.I en reportasje i Aftenposten heter det at lederen for buddhistforbundet i Norge tror de fleste thailenderne i Norge er positive innstilte til Thaksin. Dette utsagnet har gjort deler av thaisamfunnet i Norge svært opprørt.Etter manges mening har Thaksins familie gjort seg rike på Thailands bekostning og skapt uro og ustabilitet i landet, hevder demonstrantene. Den sittende thailandske statsminister, som også er Thaksins yngre søster, har lagt fram et lovforslag som kan gi amnesti blant annet til sin korrupsjonsdømte bror. Korrupte politikere og statsansatte vil også gå fri hvis amnestiet innvilges, hevder de demonstrerende thailenderne.

Noe av innholdet i amnestiloven har blitt trukket, men kan etter grunnlovens bestemmelser tas fram igjen etter 180 dager og iverksettes, i følge de demonstrerende thailenderne. Dette har ikke blitt kommunisert fra regjeringshold, hevder de, og det er kun etter god journalistisk jobbing at fakta har kommet fram, at regjeringen faktisk har prøvd å lure befolkningen til å tro at forslaget til amnestilov var trukket for godt. I tillegg har statsministeren lagt fram et forslag om endring av den thailandske grunnlov som vil kunne berike familien Shinawatra ytterligere.

I følge demonstrantene er det vanskelig å se at Thailand kan komme seg ut av sine politiske problemer uten at familien Shinawatra helt trekker seg ut av thailandsk politikk.

ImageImage

På bildet over blir protestene overlevert til Thailans ambassadør i Norge.

ImageImageImage

Kategorier:Bangkok, samfunn, Travel

Merket som:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s