Hua Hin

Ville elefanter, fiskerkatten og andre sterke opplevelser nær Hua Hin

2012 januar februar 790

Fiskelandsby nord for Prachuap Khirikan

Hva er det egentlig å oppleve i nærheten av Hua Hin, bortsett fra strender, golf, god mat og ulike turistmagneter, spør Anders, en leser av denne bloggen som i likhet med undertegnede ble litt lei av Phuket men er blitt fascinert av Hua Hin. Dette er et forslag til en svært opplevelsesrik tur sørover som inkluderer fantastisk natur, det sjeldne syn av ville elefanter, den enda sjeldnere fiskerkatten, et burmesisk marked og en regionhovedstad du aldri glemmer.

Lake in Khao Sam Roi Yot National Park, Prachuap Khiri Khan Prov

Sam Roi Yot National Park

Jeg foreslår avreise Hua Hin en tidlig morgen, og tilbake neste kveld. Da får du en tur pakket med eksotiske opplevelser som du gjerne kan bruke en uke på, men det er mulig på to dager. Du trenger en bil, men å leie en sjåfør i to dager koster ikke så mye i Thailand. KJør ikke motorveien sørover, men kjør småveiene langs kysten, og stans ved de små fiskerlandsbyene. Noen av dem har en fantastisk sjarm, der tiden lenge har stått stille. Bruk tiden, for dette er møter med det ekte Thailand,

fiskerkatt

Fishing cat – fiskerkatten

Etter omlag 70 kilometer (uten avstikkere) kommer du til en nasjonalpark, Sam Roi Yot som betyr «fjellene med de 300 topper», Denne nasjonalparken på rundt 100 kvadratkilometer er Thailands første maritime nasjonalpark. Den består av mye myrer og sumper, men også praktfulle strender og og fascinerende huler. Her arrangeres flere turer. En av dem er en båttur inn i en mangroveskog og hjemmet til den fascinerende fiskerkatten som er en halv gang så stor som den norske huskatten. Fishing cat, eller fiskerkatten på norsk, er sjelden, og som navnet antyder lever den hovedsaklig av fisk. Den har svømmehud på potene og svømmer som en fisk. Den kan tilbakelegge store avstander i og under vann og har en forbløffende lungekapasitet. Det går både arrangerte båtturer inn i mangroveskogen, og du kan leie kajakk og kano. Fiskerkatten er sky, og du er slett ikke garantert å se den. Men en reise inn i mangroveskogen er uansett en flott opplevelse. Mer informasjon om denne nasjonalparken kan du lese her.

sam roi cave

Hule i nasjonalparken Sam Roi Yot

Når du fortsetter sørover, kommer du raskt til et burmesisk marked, Dan Singkhon, som er åpent hele uken, men er desidert mest besøk på lørdager. Dette er der Thailand er på det smaleste, og markedet er på Thailands side av grensen. Dette er et kjent turistmål, og her kan du gå inn i Burma hvis du ønsker, riktig nok bare for noen timer.

Nå er du bare to mil fra regionhovedstaden Prachuap Khirikhan, en søvning og svært sjarmerende kystby, bemerkelsesverdig lite turistifisert. Her kan du rusle langs stranden, besøke templer, spise latterlig rimelig mat, bo godt  og svært rimelig (vi bodde på 60 kvadratmeters suite til 800 baht, ca 180 kroner), og husk å besøke militærbasen. Der er det både historiske minnesmerker, og hundrevis av de sjarmerende brilleapene.

brilleape 

Brilleape

På vei hjem bør du besøke enda en nasjonalpark, Kui Buri, som ligger rett utenfor Prachuap Khirikhan, på vei mot Hua Hin igjen. Denne nasjonalparken er først og fremst kjent for sine ville elefanter. Denne youtube-filmen er riktig nok på thai, men tekstet på engelsk, og forteller bedre enn ord hva som venter deg.

http://www.youtube.com/watch?v=HUC5gKQD

Kategorier:Hua Hin, Travel

Merket som:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s