samfunn

Egen domstol for turister i Thailand

påske 003

Sist uke åpnet en egen domstol for utenlandske turister i Pattaya i Thailand. Dette er den første i rekken av flere. Snart blir det også liknende domstoler i Chiang Mai, Koh Samui, Surat Thani og kanskje den internasjonale flyplassen i Bangkok, Suvarnabhumi.

Domstolen garanterer en upartisk, objektiv  behandling, og aller viktigst: En rask og effektiv saksbehandling. I utgangspunktet skal domstolen behandle typiske «turistsaker» som at noen føler at de er blitt lurt, tyverier, forsikringssaker og ulykker. Bakgrunnen er at mange turister ikke føler at de blir tatt på alvor eller at de bare må betale seg ut av problemer dersom en kommer i trøbbel.

Et typisk eksempel i så måte har jeg selv opplevd, i forbindelse med en ferie i Phuket. To venner av meg leide hver sin vannscooter, og selv satt jeg på en solseng og fulgte vennene med øynene, og de dro hver sin vei. De kom tilbake til stranden etter avtalt tid, og asnte fred og ingen fare. Imidlertid varf utleieren av vannscooteren blitt stram i maska. Han pekte på en 10-15 centimeter lang ripe på scooteren og hevdet at den var oppstått fordi de to scooterne hadde vært inne i hverandre. Vi visste at påstanden var helt feil, og henvendte oss til turistpolitiet for å få hjelp. Politiet ville ikke blande seg inn, det hele ble etter hvert ganske så ubehagelig., og eieren av scooteren krevde 6000 baht i kompensasjon, vel tusen kroner. Vi kom ikke ut av klemma, prutet på prisen, og ga til slutt tuden baht (omlag 200 kroner) for å slippe unna det hele.

Ubehagelig. javisst, og Thailands turistmyndigheter mottar så mange klager fra turister som mener seg urettferdig behandlet, at de ønsker å gjøre noe med det

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s