Hua Hin

Total makeover for Hua Hin

20130529-072656.jpg

Mens min hjemby Drammen i Norge har fått en omfattende makeover de siste årene, er nå turen kommet til min andre hjemby, den thailandske badebyen Hua Hin.

Byplanleggerne i Hua Hin arbeider nå på spreng med en helt ny reguleringsplan for byen som snart skal ut på høring.

Årsaken er en kraftig økning i turiststrømmen til byen, en økning som bare kommer til å øke betraktelig i årene som kommer. I fjor passerte antallet turister tre millioner, en økning på 40 prosent fra året før. Når det nye ekspresstoget fra Bangkok er ventet i 2017, vil økningen bare tilta. Hua Hin er både en populær destinasjon for thaier, men også europeere og øvrige asiater.

Planen nå er ordne opp i byen ved å dele den inn i tydelige bydeler med ulike funksjoner, fortalte Hua Hins borgermester i et møte med pressen mandag, her i følge Bangkok Post. Det skal bli tydeligere avgrensinger for boliger, restauranter, forretninger. Dessuten skal trafikken legges om, det skal bygges en ny hovedvei for å avlede gjennomgangstrafikken, og det blir lagt strengere begrensninger for kommersiell virksomhet. Det betyr at det blir strengere restriksjoner for både bolig- og næringsutviklere. Borgermesteren lover imidlertid at den seks kilometer lange stranden ikke skal forandres. Det skal heller ikke noen av kongefamiliens eiendommer i det mange omtaler som «Kongens by».

20130529-072427.jpg

Kategorier:Hua Hin, samfunn, Travel

Merket som:,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s