Bangkok

Stikk ikke hodet ditt i kjeften på en krokodille

The crocodile said "Kiss me, please"

The crocodile said «Kiss me, please» (Photo credit: Thai Jasmine (Smile..smile…Smile..))

De aller fleste Thailand-turister pleier å kombinere ferien med ett eller flere eksotiske dyrebesøk. Korte elefant-safarier, ulike former for dyrehager og krokodille-farmer er gjerne obligatoriske besøk. Ett av høydepunktene er gjerne når dyrepasserne gjennom «liksomhypnose» får stapp mette krokodiller til å stå gapende stille. Mens de bruker en kjepp til å «hypnotisere» krokodillen eller rettere avlede dens oppmerksomhet, stikker de gjerne hodet sitt i kjeften på en krokodille noen få sekunder, mens publikum sitrer måpende i spenning.

Naturligvis stiller vi oss alltid det samme spørsmålet: Er ikke dette fryktelig farlig? Hvordan kan dyrepasserne være sikre på at de ikke blir bitt hodet av? Svaret er at det er fryktelig farlig, og at ulykker skjer. Denne you-tube filmen er fra tidligere denne måneden, filmet på Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo i Bangkok. Dette er den største krokodillefarmen i verden med over hundre tusen krokodiller, og den har blant annet verdens største krokodille i fangenskap blant sine «innbyggere», «Yai» som måler over seks meter og veier 1114 kilo.  Til alt hell skal det ha gått bra med krokodillepasseren – etter sjokket.

Eieren av krokodillefarmen  bekrefter overfor Bangkok Post at hendelsen fant sted 21. juli ved 11-tiden om formiddagen, og at det er første gangen at en slik forestilling har gått galt. Det var den 27-årige krokodille-treneren Pravit Suebmee som fikk bittmerker i hals og hode, men ble likevel ikke alvorlig skadet. Krokodille-treneren hevdet at krokodillen kan ha blitt overrasket da treneren plasserte hånden ved siden av krokodillens hode rett før han stakk hodet inn i kjeften på den. Denne hånden skled litt på det sleipe underlaget. Krokodilletreneren skal ha seks års erfaring, og ikke ha vært utsatt for noen uhell tidligere.

.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s