Bangkok

Asia rundt for noen hundrelapper

Med priskrig mellom Oslo og Bangkok og Air Asias lavpris-offensiv, er det nå mulig å komme seg Asia rundt for en pris som inntil nylig har vært sett på som en ønskedrøm.

Det er den thailandske avdelingen av det malaysiske flyselskapet Air Asia som i høst får anledning til å fly til de to kambodsjanske byene Siem Reap og Phnom Penh. Tidligere er det Bangkok Airways som har hatt monopol på disse rutene, og prisene har vært relativt stive. Nå dumper Air Asia billettprisene på den 50 minutters lange reisen fra Bangkok til Angkor Wats hjemby Siem Reap, og selger billetter fra i høst med introduksjonstilbud på under 1000 baht, inklusive skatter. Det er under 200 kroner billetten. Se for eksempel dagens oppslag i Bangkok Post her.

at Airasia fair

at Airasia fair (Photo credit: Wikipedia)

Air Asias minner litt om norske Norwegian. Det er et relativt nytt flyselskap, stiftet i 1996, og det har utfordret de etablerte flyselskapene fra sitt hovedkontor i Kuala Lumpur. Selskapet ledes av Asias svar på Bjørn Kjos, den karismatiske Tony Fernandes (bildet). Air Asia er tidligere i år kåret til verdens beste lavprisselskap, en liste der Norwegian kom på 6. plass og eksempelvis Ryan Air ikke en gang var nevnt. Det er også andre likheter med de to selskapene: Begge har rødt og hvitt som selskapenes signalfarger

Resultatet av Air Asias store suksess, er at turister nå kan bevege seg fra Bangkoks tidligere hovedflyplass Don Mueang til mange viktige asiatiske byer for en svært rimelig penge. En weekend til Rangoon eller Pnom Penh, Kuala Lumpur eller eksotiske Bali besøker ikke koste noe mer enn noen hundrelapper, hvis du kaster deg på et av flyselskapets mange tilbud. Air Asia har også 12 destinasjoner i Kina, 7 i Japan og 5 i India – bare for å nevne noen. Air Asia har også rimelige tilbud til et helt annet kontinent, Australia, med fem destinasjoner.

Med priskrig fra Norge til Bangkok, og blant andre Norwegian, SAS, Thai Airways, Finnair, KLM som deltakere, går det nå an å komme seg til Bangkok for noen få tusenlapper og videre til nær sagt hele Asia for noen hundrelapper. For reiseglade er dette nesten for godt til å være sant.

Her kan du forresten lese en reisereportasje fra unike Siem Reap og Angkor Wat,et av verden største og mest unike reisemål – som nå kan nås for omtrent samme pris en god familiemiddag på en restaurant i Oslo. (les fra  bloggen min her)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s