Bangkok

Sex-industrien presses av Bangkoks reiselivssuksess

En mangeårig sannhet om verdens mest populære byer står for fall. Ut går London og inn kommer Bangkok.

Etter å ha tronet på reiselivstoppen i mer enn 20 år, vil London i 2013 bli forbigått av Bangkok som ifår 15,98 millioner internasjonale besøk – mot Londons antatte 15,96, i følge MasterCards reiselivsindeks. Hva gjør dette med Bangkok? Felles for hordene av turister som nå ankommer Thailand, er at det ikke er sex-industrien de kommer for å oppleve.

Resultatet er gjengopprør, drap og en selvdestruktiv, organisert kriminalitet.

Alle turiststeder i Thailand har en et red light-district, en gate eller to der lettkledde jenter henger i baren og roper til forbipasserende menn med invitasjoner om å holde dem med selskap. Det legges heller ikke skjul på at «selskapet» er en invitasjon til sex senere på kvelden. Men vi Thailand-farere har også lagt merke til at jentene stadig oftere henger der helt alene gjennom kvelden og kjeder vettet av seg, mens puben eller restauranten ved siden av er stapp full hele kvelden. Årsaken er naturligvis at Thailand-turismen er i endring. Lettlurte 20-årige partyløver som i alkoholrus vil oppleve «alt» reiser andre steder, mens barnefamilier, golfere, sportsdykkere og spreke pensjonister er på vei inn. (les eksempelvis denne artikkelen fra The Telegraph)

Bangkoks suksess som verdens mest attraktive reisemål handler selvsagt om mer enn flere reisende fra Vesten. Kinesere, japanere, australiere, koreanere, indere og arabere kommer i hundretusener, og nesten alle finner Thailands utstrakte sex-industri ganske motbydelig. Samtidig er deler av sex-industrien i ferd med å falle for eget grep. Prostitusjon er, paradoksalt nok, ulovlig i Thailand, og derfor er også virksomheten overlatt til organisert, lyssky virksomhet. Den er i stor grad styrt av mafia, men de siste årene har den thailandske mafiaen fått konkurranse av russiske kolleger som bringer med seg østeuropeiske prostituerte. Resultatet er gjengopprør, drap og en selvdestruktiv, organisert kriminalitet.

Konkurransen mellom østeuropeisk og thailandsk mafia er særlig synlig i Pattaya, Koh Samui og Phuket. Franske TV4 avslørte i 2010 at den brutale konkurransen mellom ulike mafiagrupper har ført til frykt i markedet og dermed færre bordeller og barer som tilbyr prostituerte. Også thailandske myndigheter har intensivert kampen mot den ulovlige sexindustrien. Riktig nok har det skjedd noe halvhjertet, vil mange mene, men det russiske inntoget har ført til at myndighetene holder skarpere øye med den mest lyssky virksomheten. Særlig gjelder dette den ufyselige barneprostitusjonen.

En siste faktor: Den thailandske mafiaen har hatt et lett bytte i burmesiske jenter som lokkes til Thailand med løfter om «frihet». Dette markedet er i blitt mye mindre enn ettersom Myanmar gjennomgår en demokratisk utvikling. I sum gjør dette at Thailands grusomme rykte som et «disneyland for pedofile» er erstattet av verdens største reisemål for helt normale turister. Første kvartal i år ankom alene en million kinesere Bangkoks hovedflyplass, i følge Thailands eget turistdepartement (Tat). Det er mange, veldig mange.

Bilder nedenfor: Go go-girls i Pattaya og Bangkok by night

gogobangkok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s