Bangkok

Unge thailandske kvinner og eldre europeiske menn

I 2007, da vi flyttet inn i vårt  nye hjem i Hua Hin i Thailand, ble vi raskt stamgjester ved en restaurant i sentrum. Det var ikke bare maten som var attraktiv, men også to flinke, pene, og alltid smilende unge jenter som sjarmerte hele familien i senk. Da vi kom tilbake noen måneder senere, var de imidlertid borte. Da vi spurte etter servitørene, smilte restauranteieren. Det uunngåelige hadde skjedd. De hadde funnet hver sin eldre tyske turist og emigrert til Tyskland.

Naturligvis gjør vi våre tanker når vi ser 70 år gamle europeiske menn som leier rundt på 25-årige thailandske kvinner. Jeg skal ærlig talt innrømme at jeg trodde dette fenomenet ville bli mindre utbredt etterhvert som thaiene blir mer velstående. Men det motsatte synes å være tilfellet. Selv i Bangkok er det nå svært vanlig at vestlige menn med gode jobber og høye inntekter innleder forhold til unge thailandske kvinner. Ja, så vanlig at fenomenet har fått et navn. «Expats» er et engelsk uttrykk for menn som mer eller mindre bor i landet. «Sexpats» kalles eldre menn som som mer eller mindre bor i Thailand og som har et forhold til en ung, thailandsk kvinne. Det sies likeledes at fenomenet er mest vanlig blant tyskere, men forekommer sjelden blant amerikanere. Og skandinavere er vel sånn midt på treet, vil jeg tro. Spørsmåler er så: Hvorfor? Hvorfor innleder en ung kvinne et forhold til en mann som i alder kunne vært hennes bestefar og som hun i noen tilfeller knapt greier å kommunisere med?

Svaret er komplisert, og handler både om et thailandsk klassesamfunn, økonomi, religion, kjønnsroller og tradisjoner. Men dypest handler om de aller fleste thailandske jenter vokser opp uten et håp om et anstendig liv. I følge den thailandske avisen The Nation (les her) jobber rundt en million thailandske jenter som prostituerte. Blant disse er rundt 100.000 uten 18 år. En undersøkelse gjort blant jenter på landsbygda i Thailand, viser at unge jenter er vant til vold i hjemmet, og at så mange som 70 prosent gjør regning med at de kommer til å bli utsatt for vold av sin kjæreste og kommende ektemann. I tillegg krever den buddhistiske religionen at jenter i familien skal sørge for sine familier. Det kan gjøres på to måter: Enten ved å¨være hjemme for å pleie dem, eller skaffe nok penger til å sikre dem pleie.

Den lykkelige hora fins ikke, verken i Thailand eller andre steder. Inntektene av sex-handelen går i stor grad hjem til jentenes foreldre, men jentene selv oppgir ikke hvordan de har tjent pengene.

Derfor er det ikke uvanlig at ei thaijente inviterer kjæresten sin hjem, gjerne til de fattige områdene i nordøst-thailand, selv om denne kjæresten er 30 år eldre enn henne. En eldre mann, vestlig mann vil se på dette som en anerkjennelse, at det er «alvor». For den unge kvinnen er grunnen en litt annen. Thailand er et av de mest klassedelte samfunnene i verden. De fattige er svært fattige, og har ikke opplevd en økning av levestandarden. Når en datter i familien tar med seg en eldre, vestlig mann hjem, er det for å vise at familiens økonomi er sikret, og at foreldrene kan se i møte en trygg alderdom, altså en oppofrelse i tråd med buddhistisk tro.

Svært mange thailandske jenter havner i prostitusjon, enten den «mildere» formen som bargirls eller i regelrette bordeller. Den lykkelige hora fins ikke, verken i Thailand eller andre steder. Inntektene av sex-handelen går i stor grad hjem til jentenes foreldre, men jentene selv oppgir ikke hvordan de har tjent pengene. Til foreldrene sier de gjerne at de jobber på restaurant eller i skjønnhetssalonger.

Når thailandske jenter finner seg vestlige menn som ofte er mye eldre enn dem selv, gjør de ofte det av økonomisk trygghet og en mulighet til å leve slik den velstående, øvre middelklassen i Bangkok gjør. De kan shoppe på eksklusive kjøpesentre, som de før bare har sett på TV. For mannen er det thailandske samfunnet og språket er vanskelig å forstå, og for en vestlig som bor der over tid, er det praktisk å ha en «døråpner» som til og med kjenner noen irrganger i et samfunn det det gjelder å kjenne de rette personen. Også handler det naturligvis om sex, og kvinnesyn. Mange menn i godt voksen alder vokste opp med mødre i heimen, og setter pris på at kaffen serveres om morgenen og middagen står på bordet når de kommer hjem. Kanskje gjelder dette flere tyskere enn amerikanere, hva vet jeg, men jeg vet hvordan de gikk med de to søte serviørene vi ble kjent med i 2007. De er skilt, har kommet seg hjem igjen til Thailand, men de smiler ikke fullt så mye lenger.

 

28 svar »

 1. When you write ‘I tillegg krever den buddhistiske religionen at jenter i familien skal sørge for sine familier.’ you are wrong. This might be the case in some parts where you live, but as a general thing, this is not true. I have been exposed to buddhism and nowhere is it stated that a woman has to care for her family, this is cultural and non religious.

  While I think it’s important that you don’t generalize a teaching like that (yes, buddhism is classified as a teaching, not a religion) you raise a very important issue and it it important to get attention to this as Thai girls and women does not appear to have a fair shot at life.

  Liker

 2. Thanks for your response. I just wrote that many thai girls are supposed to take care of their parents. Whether this is a thai tradition or a tradition based on thai values, including the buddhist religion, can be discussed, I suppose.

  Liker

  • This is only based on culture, not buddhism at all. Buddhism is not a religion, it’s a spiritual path and there is many many traditions and many levels of teachings from our historical Buddha Sakymuni and all the enlightened masters after him, because «Buddha» is not a person of such, but a state of mind. It is only those who only «believe» in Buddhism that put all their traditions and culture on top of Buddhism. To be a Buddhist you have to practice meditation in many different forms after the traditions and study the philosophy of the tradition you follow, not to believe in «Buddha», he himself said at his deathbed:
   Don’t believe the elder, don’t believe the wise, believe nothing, no matter where you heard it, read it, or who said it, no matter if I have said it, but if you practice as I have explained, find out for yourself what is truth, what is real and don’t believe unless it agrees with your own reason and your own common sense.»

   Liker

 3. Jeg opplever at synet ditt på Thai samfunnet i denne artikkelen er litt snever. Jeg har vært i Thailand det siste 10 året og bodd her permanet endel år.

  Jeg har reist over hele Thailand og brukt mye tid på å forstå Thai samfuunet og dets tradisjoner for å kunne leve mest mulig i pakt med det og ikke betrakte det med mine «vestlige øyne», men være endel av det.
  Det du beskriver er en sannhet, men i gjelder nok et mindretall av Thailandske kvinner og er også relatert i stor grad til Isan (nord østre del av Thailand) fra Surin og nordover.
  Derfor blir det noe snevert å omtale dette som en del av kultur, tradisjon og buddisme.

  Jeg har venner i alle samfunnslag, jeg har spist med mennesker der familien har i tallerken og 2 skjeer og vi har vært 6 persjoner som har spist av dette og jeg har venner som eier hoteller og store prosjekter i Bangkok, Phuket og Hua Hin. Tradisjonene er de samme og måten å bli akseptert på er å ha respekt for deres tradisjoner

  Jeg har tilbrakt lange perioder i sør Thailand ( warsone) og der er det ikke ofte du ser eldre vestlige menn og unge Thai kvinner. Der er Thai kulturen og tradisjonene sterke og derfor ikke akseptabelt på samme måte som i Isan.
  Sannheten er at i Isan er fattigdommen størst derfor er det akseptabelt, i sør er fokus på utdannelse sterkt og store deler av dette området er preget av middel klasse.
  Derfor er sannheten at det er fattigdommen som er drivkraften til dette fenomenet og ikke tradisjoner, kultur og buddisme.

  Hvis du ser på en storby som Hatyai snakker langt større del av befolkningen engelsk enn hva tilfellet er i Hua Hin.

  Når du skriver at Thai kvinnene skal forsørge familien er dette grunnleggende feil i forhold til tradisjon, kultur og buddisme. Det er mannen som har dette ansvaret, men igjen i Isan er det fattigdommen som driver jenter inn i dette. Det er også viktig å huske at de fleste «barjenter» har etterlatt sine barn hos foreldre og sender penger hjem pga. av dette. Det er ikke endel av tradisjonen at pensjonen er redda.

  Selv er jeg samboer med en kvinne fra sør Thailand og det tok nesten 3 år før jeg ble funnet «verdig» nok til å komme inn i deres hjem.
  Før dette hadde jeg truffet familien mange ganger utenfor hjemmet og det var en periode der jeg ble vurdert i forhold til om jeg respekterte tradisjonene og kulturen. Det var også et klart budskap fra hennes far om at de ikke var interisert i pengene mine, men at jeg behandlet datteren med respekt.

  Når jeg spør noen av de Thai kvinnene jeg kjenner hvorfor de ikke heller vi ha en Thai mann som kjenner kultur og tradisjon, er alltid svaret det samme. Det er vanlig i Thai samfunnet at Thai menn har » mia noi» kone nr. 2 og de oppfatter vestlige menn som mer trofaste. Det gjør også at sjalusi og «eier kultur» blir veldig sterk i dette samfunnet.

  Jeg er vel heller ikke sikker på at det er moder generasjonen som driver eldre vestlige menn inn i disse forholdene. Når jeg vokste opp i Norge var det slik i mitt hjem, far fikk kaffen servert og mor kokte middag. I mitt hjem i dag servere jeg kaffen og resten deler vi på. Dette er vel på lik linje med hva det er i de fleste norske hjem i dag.

  Tar gjerne en Leo og en prat neste gang du er her 🙂

  Liker

  • Du har helt sikkert noen gode poenger her, Bjørn Thore. Jeg påstår slett ikke å være noen ekspert på Thailand, det tror jeg aldri jeg blir. Men jeg er veldig interessert i thailandske forhold, og har som kjent et hus der, leser bøker, artikler om Thailand og abonnerer på thailandske, engelskspråklige medier. Det er helt sikkert riktig som du skriver at det er den eldste sønnen som har det formelle ansvaret for familien. Slik er det jo i de aller fleste kulturer, også fra gammelt av i vår egen bondekultur. Men i praksis er det jo døtrene, og særlig den eldste datteren, som får ansvaret for pleie og omsorg i land der en ikke har et så godt utviklet eldreomsorg. Slik var det jo også i Norge tidligere. Jo mer jeg leser artikler om Thailands sex-industri. De artiklene jeg har lest om thailands sex-industri (og et par bøker) stresser jo hele tiden det amme: At dette i hovedsak er fattige jenter, gjerne fra nordøst, som drar til de mest kjente turiststedene og der de fleste vestlige menn holder til (Bangkok, pattaya, Phuket, Krabi, Koh Samui – pluss pluss) Poenget mitt er det er vel ingen 20-årige jenter som synes det er stas å gifte seg med en 70-åring, men de gjør det altså av andre behov – og fordi alternativet (prostitusjon) er verre. Og ja, jeg tar gjerne en Leo 🙂

   Liker

 4. Morsomt, Buddhistisk regilion Odd. Det er en filosofi, nesten som den i Kardemomme by(Du skal være snill og grei osv. Er du snill og grei nok så fødes du til et nytt og lykkelig og mye bedre liv men du kan selvfølgelig bli en slange rotte eller hund.

  Liker

 5. Fakta om Prostitusjon

  «I 1974 anslo politiet var det 400 000 prostituerte i Thailand, anskaffet primært for det amerikanske militæret på R & R fra Vietnam-krigen. Innen 1993 er en uoffisiell anslag at det er 2 millioner prostituerte i Thailand, hvis nasjonale økonomien er avhengig av turisme. Prostitusjon er den største handelsvare for de 450.000 thailandske menn som kjøper prostituerte daglig samt for en stor andel av de 5,4 millioner turister i året som kommer til Thailand for sex turer per år. «(Kathleen Barry, prostitusjon Seksualitet, 1995, New York, New York University Press).

  Kvinner fanget i prostitusjon er mødre, døtre og søstre. De lider av seksuelt overførbare sykdommer, samt andre beslektede sykdommer, inkludert akutt angst, depresjon, søvnløshet, flashbacks, og følelsesmessig nummenhet. Mestringsstrategier kan inneholde alkohol, narkotika, psykisk sammenbrudd, selvmord, selvskading og spiseforstyrrelser, og abort. Et alarmerende antall av kvinnene ble misbrukt i sin fortid, noe som gjør dem sårbare for ytterligere utnyttelse.

  I USA, er prostitusjon ofte betraktet som en victimless kriminalitet, selv om de fleste jenter starter mellom 12 og 14. Ifølge føderal lov, utgjør noen mindreårig under 18 år engasjert i kommersiell sex menneskehandel.

  «Opplevelsen av prostitusjon er opplevelsen av å være gjentatte seksuelle overgrep, blir dominert, forslått, og terroriserte (Melissa Farley og Norma Hotaling). Rådet for Prostitusjon Alternatives har rapportert at prostituerte kvinner ble voldtatt en gang i uka (Hunter, 1994).

  Følgende statistikk er resultatene fra en studie av Melissa Farley og Norma Hotaling av 130 prostituerte i San Francisco (75% kvinner):
  ◾82% rapporterte fysiske overgrep i prostitusjon;
  ◾88% rapporterte fysiske trusler i prostitusjon;
  ◾83% hadde blitt truet med våpen i prostitusjon;
  ◾68% hadde blitt voldtatt i prostitusjon.
  ◾78% uttrykt behov for et trygt sted å gå
  ◾84% rapporterte nåværende eller tidligere bostedsløse
  ◾88% uttrykt et ønske om å komme ut av prostitusjon;
  ◾73% uttrykt et ønske om jobb trening;
  ◾67% oppga et behov for narkotika eller alkohol behandling.

  Studier viser at 55% til 90% av prostituerte rapporterer en historie med seksuelt misbruk som barn og 41% av 130 prostituerte møtte kriteriene for en Post Traumatisk Stress Disorder diagnose. (Forekomsten av nåværende PTSD i mannlige Vietnam veteraner er 15% -35% for høy krigssone eksponering.)

  Som krigsveteraner, kvinner i prostitusjon lider av PTSD, en psykisk reaksjon på ekstreme fysiske og følelsesmessige traumer. Symptomer er akutt angst, depresjon, søvnløshet, irritabilitet, flashbacks, følelsesmessig nummenhet, og å være i en tilstand av emosjonell og fysisk hyperalertness. 67% av de som er i prostitusjon fra 5 land møtte kriteriene for diagnosen PTSD «en hastighet lik som mishandlede kvinner, voldtatte kvinner og statsstøttet tortur overlevende. (Melissa Farley, Isin Baral, Merab Kiremire, Ufuk Sezgin, «Prostitusjon i fem land: Vold og Post traumatisk Stress Disorder» (1998) Feminisme & Psykologi 8 (4): 405-426

  En kanadisk rapport om prostitusjon og pornografi fant at kvinner og jenter i prostitusjon hadde en dødelighet 40 ganger høyere enn landsgjennomsnittet (Baldwin, 1993).

  Det er anslått at 50-80% av sex industri arbeidere er eller vil bli HIV positiv. Unge mennesker i alderen 15-24 står for halvparten av alle de 2,5 millioner nye HIV-infeksjoner hvert år.

  Sub Nav

  •Fakta om menneskehandel
  •Fakta om prostitusjon
  •Seksuell avhengighet Resources
  •Mobilisering Kit Resources

  nl_banner_bloga_090521

  lagre om menneskehandel

  Likt av 1 person

 6. La oss stå sammen om å bekjempe menneskehandel !!!!!!! Mange jobber døgnet rundt i Bangkok, og gjør en kjempejobb for å redde jenter som er fanget og solgt .

  Det er vel det dette handler om, ikke at to fra ulik kultur finner kjærligheten .

  Liker

   • Hei, God morgen, Jeg har mange thailandske venner med parforhold der mannen er norsk og kvinnen Thai. I to tilfeller også motsatt. Det fungerer helt topp! Det jeg prøver å sette fingeren på, er noe svært mange observerer, enten de bor i Thailand eller er der på to ukers ferie, nemlig gamle, vestlige menn som leier rundt på thailandske ungjenter. Jeg synes ikke det er ok, og jeg hadde håpet at norske menn mente det samme. En konsekvens av dette fenomenet ser vi nå i Norge: når de flytter hit, er mannen for gammel til å være en skikkelig far og kvinnen faller utenfor samfunnet fordi hun mangler nettverk og forståelsen av norsk samfunn og språk. Dermed blir hun heller ingen god mor. Resultatet i altfor mange tilfeller er at barnevernet må gripe inn. Dette er i ferd med å bli et samfunnsproblem, ikke bare i Norge, men også i andre vestlige land. Jeg kommer fortsatt til å skrive om dette, blant annet fordi mange lesere av bloggen ber meg om det. Det gjelder også thailandsk kvinneforening her i Norge og ansatte ved den thailandske ambassaden som opplever disse skadevirkningene hver eneste dag.

    Liker

   • Det gjelder nok i svært liten grad de nordmenn som bor i Thailand. Slik du skriver med norske sosionom-briller er det nok mye som har gått deg hus forbi. Så vidt jeg har registrert har det ikke blitt noe samfunnsproblem, bortsett fra de tilfellene en mor fra østen er en typisk lykkejeger eller mannen er en typisk konemisshandler. Alder betyr heller ikke så mye i østen som den gjør i Norge. Eldre europeiske menn blir sett på som monogame i forhold til asiatiske menn, De vil ikke være en «Mia Noi», eller en andre-kone. Ellers er det mye du hopper bukk over som du ikke forstå av thailandsk kultur, selv om du klistrer et guru-skilt i panna di. Ting du skriver er som blåkopi av uttalelser FN måtte trekke tilbake i sin iver etter å komme «prostitusjonen» der til livs. På FB har du heldigvis innrømmet å ikke ha den kunnskap som skal til for å fremstå slik du gjør. Vær like ærlig her på bloggen din også.

    Liker

 7. Jeg så en statistikk for mange år siden. På Sisilia, 19 mord og et selvmord i løpet av en periode. Arbeidet man seg oppover i Europa til Sverige var tallene slik: Et mord og 19 selvmord. Spørsmålet som ble stilt var hvor sum smerte var størst og mest langvarig.

  Jeg berget en gutt på 28 år i 2001 fra selvmord ved en ren tilfeldighet, historien som jeg rullet opp var en historie om hvordan Norsk Statsfeminisme og et likestillingshelvete driver menn tilselvmord. Kanskje spesielt i Norge/Skandinavia men også Europa

  Min påstand er at vi i Vesten må beskikke vårt hus om vi vil få bukt med prostitusjon i for eksempel Thailand. Enten det eller også får Gud skru av den mangeslungne sekslysten han tross har født menn med. Et annet alternativ er jo at de verste Statsfeministene begynner og få skyldfølelse over overgrepene de tvinger oss til og etterleve. Statsfeminismen er like lite perfekt som noe annet som har blitt presentert i historisk tid.

  I 2002 brukte jeg fortrinnsvis Aftenposten som kilde med få unntak, tallene som kom frem har jeg ikke sett seriøse aktører bruke overhodet. Tallene er som følger: Ca. 700 registrerte selvmord, 400 overdosedødsfall og for å sitere Aftenposten kunne det gjerne være 800 eller 1200 eller 1600 eller 2000, da de som døde av hjertestans ble registrert som medisinske dødsfall. 240 ulykker i gåseøyne slik som bil inn i fronten på en trailer osv. Borgestadklinikken og er det edruskapsdirektoratet det heter? kom med tallene 1500 døde av alkoholrelaterte skader og et estimat om at et sted mellom en komma to til en komma fem mill. i Norge har et drikkemønster som medfører denne risikoen. VG kom på slutten av året med sjokk opplysningen at staten hadde registrert 40 barnedødsfall som ulykker da det egentlig var selvmord.

  Jeg ringte desken i Aftenposten og spurte om de hadde noen formening om hvor mange menn og hvor mange kvinner det var i denne potten av 2840 selvmord og fikk et sjokkerende svar. Ca. 160 kvinner, muligens noen fler da leger og sykehus på grunn av familie var noe snillere til og skrive ut dødsårsak. Konklusjon under Statsfeminismens åk er at det er dritfarlig og være mann i Norge og ikke bare det, ingen bryr seg. Man kan virkelig lure på hvor sjelsevnene er til disse som forherliger elendigheten er om de har noen overhodet!

  Vi menn har ikke noe felles språk på dette gigantiske problemet ennå men gud nåde Statsfeministene når det og forståelse kommer. La meg si det slik at menn reiser til Asia og øst Europa forundrer meg ikke en smule og skal vi takke noen for dette er det Statsfeministene som tråkker rundt som elefanter i glassbutikker. At fattigdom og annen elendighet fra Isan og nordover i Thailand responderer på vårt problem viser at dumhet på begge sider, får ta sin store del av skyldspørsmålet.

  Man kan spørre seg om Statsfeministene skal få kraftigere maktmidler til og stoppe denne trafikken, tja versegod om dere ønsker og øke selvmordsraten så sett i gang eller fylle opp psykiatriske anstalter, ventetiden er allerede kritisk og så vidt jeg husker var det ca. 500 under behandling i 2010 som begikk selvmord underveis i behandlingen.

  Veien til helvete er brolagt med gode foresetter, stopp opp og begynn og tenke på at alt henger sammen. Det Sovjettiske imperiet brøt sammen på grunn av likestilling og Statsfeminisme. Den sovjettiske mannen/arbeideren gav til slutt blaffen og drakk seg i hjel, folketallet på knappe 30 år falt med femti millioner. Kvinner spikret blikkplater på dørene i Arbeiderkasernene slik at Sovjett mannen ikke skulle slå seg igjennom dørene i fylla. To farger dominerte i det Sovjettiske samfunnet, grått og nedslitt grått. Jeg tipper på at fargen for de som havner i Psykiatrien har samme farge.

  I Norge har vi hatt en økning av familievold på ca. 600% de siste seks årene, vi har passert 100 mord på kvinner i nære relasjoner i løpet av samme tid. Samfunnet er maktesløse ca. 14% er påtalt for volden og i underkant av 7% er dømt. Skulle alle dømmes stopper Norge.

  Jeg skulle mange ganger ønske at menn var perfekte i forhold til Statsfeminismen, Gud skapte oss ikke slik og normale kvinner i år tusener har levd med oss slik vi er og at det stort sett har gått greit, gjør det til stor synd at noen politiske rasshøl som er uten visjon skal få herje med oss slik de gjør i dag er bare tragisk.

  Liker

 8. Veldig interessant innlegg! Når en bor her nede er det alltid litt *merkelig* når en møter venner/kollegaer opp mot 65 år som er sammen med unge flotte thai damer.. :/ Jeg ble litt bekymret når jeg så innlegget at jeg igjen skulle høre den flotte «unnskyldningen» om at thai jenter ikke bryr seg om alder… Har også lest i «thailand tidene» om en kar som var gift og kunne fortelle at selv om han var 30 år+ eldre så var det absolutt snakk om ekte kjærlighet mellom de to. Han hadde ikke spurt henne, innrømmet han, men mente at alder brydde hun seg ikke om. Trist..

  Liker

 9. Du er såvidt innom at thailandske jenter gjør regning med at de sannsynligvis vil bli utsatt for vold fra sin fremtidige kjæreste. -Ja, det er ett moment. Et annet er at utroskap florerer. P.g.a. de familieverdiene du er inne på, så ønsker kvinnene en mann som har «rast fra seg». Kvinnene setter tryggheten – og ikke minst oversikten det gir – høyt. Så kan man jo bare spekulere i hvor «tro» en ung kvinne er i et forhold med en eldre mann…. Og nettopp det poenget gir dem veldig makt i forholdet. De fleste menn vil strekke seg langt for at hun skal være lykkelig. Dessuten har asiater et helt annet syn på alder enn oss. Jo eldre, jo større respekt (litt forenklet). Jeg er selv gift med en kvinne (15 år yngre) fra et annet land i Sørøst-Asia. Under våre opphold der har jeg møtt par hvor begge er asiater, og aldersforskjellen er rimelig stor. Så det er mer sammensatt enn «rik europeer tiltrekker seg fattig asiat». -Sosial arv er det få som har sett på i denne sammenheng. Kanskje var det stor aldersforskjell hos foreldrene til mange av mennene du skriver om. Det var ikke så uvanlig i Europa bare for en generasjon siden. (Mine foreldre var det mellom 13 års aldersforskjell mellom.) -Som gift med en herlig kvinne, som jeg har en herlig familie med, blir jeg litt lei av at temaet alt for ofte behandles på en måte som fremstår som stigmatiserende. Selv om du har gjort et lite forsøk på å balansere litt….

  Liker

 10. En forholdsvis grei kommentar du gir her om ett fenomen som har eksistert så lenge sivilisasjonen har eksistert, og enda litt lengre kan vi vel anta. Noen korrigeringer tørr jeg påpeke, da spesielt dette med att Buddhismen forlanger att jentene tar vare på sine foreldre som om det ikke var sønnenes plikt like mye. Dette kan jeg avkrefte og ett bevis er sønnene til min X som begge er bosatt i Thailand ville gått gjennom ild for sin mor, akkurat som deres søster som bor her i Norge ville gjort.

  Ett annet punkt er en nasjonsvis forskjell der det er få Amerikanske Expats i Thailand. Drar du til Filippinene er det motsatt forhold og det kan nok best forklares i geografisk avstand samt historikk og handel.

  Vil også minne om att blant denne millionen som er beregna å jobbe i sexindustrien er det ikke så rent få gutter/menn. Og de som vel er mest utsatt av alle, jentene inkl, er de homofile. For selv hvor smilende og fredelige dette folket er så har de ett gammeldags og forkastelig syn på homofili den dag i dag.

  Liker

 11. Her var det mye nyttig, interessant og utrolig mye pjat og liksom eksperter på hvordan ting er i Thailand.
  OM startet med å spørre seg selv hvorfor thai jenter i stor grad blir sammen med eldre utlendinger. Man behøver ikke være rakettforsker for å skjønne at det selvsagt har med penger å gjøre.
  Eldre utlendinger har som regel spart opp til en god økonomi hvor både hus, bil hytte osv er nedbetalt og han har en del penger i banken. De gifter seg og er sammen i alt fra 5-10 år og i løpet av den tiden så håper hun at han skal bli borte sånn at hun får det han eide, eller at han ikke har skrevet under på noe særeie sånn at de kan skille seg etter at hun har fått landets statsborgerskap, og kan bli sammen med en yngre på hennes alder.

  Har selv bodd i Bangkok i 3 år og kjenner mange av de som jobber på barer og de sier rett ut når jeg spør «hvor mange farlang er du sammen med? 3-4-5 og 2-3 ulike telefoner». De liker best å være sammen med de som kommer på ferie 1-2 ganger pr år for da kan hun planlegge når hun kan være sammen med de ulike, samtidig som hun kan få tilsendt penger fra dem alle sammen hver måned. Kommer to samtidig så lager hun en storry om at noen i familien er syke så kan ikke treffes osv. De tjener MYE penger, mens dumme turister sitter hjemme i steinrøysa og tror det er ekte kjærlighet han har der nede. ENORMT mye penger går via Western Union til Thai og phil

  Det er nok en ting som du tar feil med OM og det er at dette er religions relatert. Dette har ikke noe med buddhistisk tro å gjøre, men fra fattige kår i Thailand så er det en tanke at det er fint å få så mange barn som mulig slik at i alle fall 1-2 av dem skal gjøre noe bra i liver som gjør at de kan forsørge sin mor og far.

  Det er også en merkelig tanke at Thaier fra Isan spesielt er så utrolig fattige. Vi gis en følelse av at hadde det ikke vært for oss så ville jentenes familier ikke overlevd. Aldri hørt noe i nyhetene om at det er hungersnød i Thailand. De får selvsagt ett bedre liv med oss, fordi vi er dumme og lar oss manipulere og lure til å tro at de har det så dårlig, men hungersnød eksisterer ikke

  Thaier er fantastiske folk når du begynner å lære de ordentlig å kjenne, men byr muligheten seg hva gjelder å få seg litt ekstra penger så er de lik hva alle andre ville gjort i samme situasjon.

  T

  Liker

 12. Bryr ikke norske kvinner seg om sosial status og penger..for et tull.
  Eg tror nordmenn er like opptatt av penger som folk i Thailand, selv om vi er velstående.
  Hadde vi i Norge vært fattige, hadde ikke norske kvinner heller brydd seg om mannens alder.
  Og det hadde faktisk ikke vært en stor sak. Om norske kvinner vurderte menneskers verdighet og hjerte utifra andre ting en alder, og amerikansk mote propaganda.

  Men en bør være oppmerksom på forholdene i Thailand. Kjærlighet kommer ofte i annen rekke i forhold til andre motiv i et kjærlighets forhold.
  Det er likevel ikke helt opplagt at en thailandsk kvinne ønsker å være sammen med hvem som helst bare fordi vi har penger.
  Det thailandske samfunnet blir det lagt til andre kriterier for hva en god mann er.
  Det går på trygghet og evne til å ta vare på datteren.,et godt hjerte blir verdsatt.
  Den thailandske kulturen har også flere grader av kjærlighet, og ikke bare en..
  Som regel vil thailandske kvinner være lojale og gode kvinner for sin ektemann. Så fremt de føler seg verdsatt i forhold til sin standard..
  Spørsmålet blir bare hvor mye vi vil ofre for det. I Thailand gifter du deg ikke bare med jenta men med hele familien.
  Når en mann og en kvinne gifter seg, vil kjærligheten bli bevist med at ektefellen bidrar økonomisk. Og som en del av familien.
  I vårt synspunkt vil dette virke som grådig, og oppfattes som om pengene er det vesentlige.
  Men dette er en annen kultur, og vist vi vil velger en thailandsk kvinne og ønsker å bli respektert.
  Så må vi nødt til å velge å gi slipp på mye av våre egne kulturelle verdier og innstillinger.

  Liker

 13. Jeg bor Thailand på ellevte året, jeg er gift med en thaipike, jeg lever et helt normalt familieliv med familiebesøk, hus, bil, fiskedam, akkurat nå har vi svigermor boende her, samt min stedatters datter, mamma må være i Bangkok og jobbe, det er ikke så mye jobb å få her i Bang Sarey. Når jeg leser alt dette ovenstående skvipet fra selvbestaltede bedrevitere, er det svært lite jeg kjenner igjen. Sett dere inn i hva dere diskuterer, eller ti stille! Hvor gamle hun eller jeg er, er saken fullstendig uvedkommede! Ha en fremgangsrik søndag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s