samfunn

Koh Samui og Koh Phangan til kamp mot turistmafia

Lipa Noi Beach on Ko Samui, Thailand, shortly ...

Lipa Noi Beach on Ko Samui, Thailand, shortly after sunset. The islands of the Ang Thong Marine National Park (Mu Koh Angthong) are visible at the horizon. (Photo credit: Wikipedia)

English: Chaweng Beach koh Samui Français : Pl...

English: Chaweng Beach koh Samui Français : Plage de Cgaweng Koh Samui (Photo credit: Wikipedia)

Myndighetene i de to paradisøyene Koh Samui og Koh Phangan går til kamp mot turistmafiaen.

Det skriver papirutgaven i den engelspråklige thailandske avisen The Nation i dag. Naboøya Koh Tao er ikke så ille berørt. Kampen mot organisert kriminalitet er interessant og godt nytt for de mange nordmenn som setter kursen mot disse øyene i Thailand-bukta. For mens Phuket og Krabi drukner i regn, kommer ikke regntiden til disse øyene før i oktober. Her kan man med andre ord oppleve skikkelig tropesommer selv midt i regntiden.

Det er de lokale myndighetene på Koh Samui og Koh Phangan som har sett seg lei på de mange klagene fra turister. Klagene omfatter ganske dagligdagse problemer som utvannede drinker og overprisede tjenester, til mer alvorlige saker som sovepiller i drinker, utpressing og organisert kriminalitet der særlig russere har dårlig ord på seg. Utpressing kan for eksempel foregå ved utleie av moped eller vannscooter, med riper i lakken. Du vet at du ikke har vært borte i noe, men klarer ikke å bevise dim uskyld, og får likevel skylden for skaden når scooteren leveres tilbake. Dermed oppstår en svært ubehagelig situasjon der kunden ikke får støtte av noen, før han eller hun innser at det er bare en vei ut av situasjonen, og det er å betale cash, ofte i størrelsesorden 1000 baht, eller 200 kroner for å slippa unna mer bråk.

Thailandske nyndigheter fastslår at dette er uakseptabelt, og vil sette en stopper for det. Interessant er det at det er turistøya Koh Samui og ungdomsparty-øya Koh Phangan som er rammet av denne typen kriminell virksomhet. Ikke sjelden kommer det 20.000-30.000 ungdommer til Koh Phangans berømte og beryktede full moon parties. Naboøya, Koh Tao, nylig kåret til Asias beste ferieøy av TripAdvisor, er ikke rammet. Det skyldes nok at den har greid å beholde mye av sin originale sjarm. Her har ikke turismen tatt overhånd. Måtte det fortsette sånn.

Kategorier:samfunn, Travel

Merket som:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s