Hua Hin

Jon Helges tatovering havnet på den thailandske statsrådens bord

Image

Jon Helge Vaeng avbildet sammen med sin tatovør i Chiang Mai

Dette er en merkelig historie om en nordmanns kjærlighet til Thailand, en rasende bussjåfør og en thailandsk statsråd som nå sitter med et bilde av en tatovering på skrivebordet sitt.

Historien er som følger: Jon Helge Vaeng, som til daglig jobber i Arbeidstlsynet i Tromsø, dro på sin andre Thailand-tur i mars i år. I 2012 var han en tur i Chiang Mai i nord, og denne gangen var det Phuket som sto for tur. Etter noen dager bestemte han seg for å ta den daglige bussen fra Phuket til Hua Hin. Det ble en merkelig opplevelse, som han selv beskriver slik, i en epost til denne bloggen:

«Vi tok buss på søndag 17. mars kl. 19.00 fra Phuket Town. Neste stopp var Hua Hin, og vi skulle etter ruten være framme rundt kl. 06. Bussjåføren kjørte imidlertid som et svin, så jeg selv torde rett og slett ikke sove. Det er imidlertid ikke årsaken til at jeg fant grunn til å klage. Cirka en time før rutetiden var vi fremme, og bussvertinna sa at her skulle vi av. Vi gikk ut av bussen etter bussvertinna, som  pekte på bagasjerommet og ville at jeg skulle peke ut min koffert. Det gjorde jeg, men ingen bussjåfør var å se, så jeg trodde da at jeg måtte ta ut kofferten selv. Da den var nesten ute og jeg skulle til å begynne å løfte den ned på bakken, så hører jeg en voldsom brøling og roping på thai. Da var bussjåføren plutselig dukket opp. Han var sint som en okse, og i tillegg til å brøle, slo han i bussveggen flere ganger. Jeg ble en blanding av perpleks og faktisk redd, fordi han var så høymælt og rasende, ja rett og slett helt ute av balanse.»

Årsaken til bussjåførens raseri var at da Jon Helge dro kofferten ut av bagasjerommet, løsnet en metallist. En  bagatell, javel, men ikke for en sliten og stresset bussjåfør. Jon Helge fant seg imidlertid ikke i å bli behandlet på den måten, og skrev en klage til busselskapet og Thailands turistmyndigheter som er direkte underlagt et eget departement for sport og turisme, Ministry of Tourism and Sports. Klagen ble også fulgt opp gjennom den thailandske ambassaden i Norge. Resultatet uteble ikke: 28. mai kom svaret. Der fikk Jon Helge en personlig beklagelse fra bussjåføren, og det fremgikk at busselskapet er bøtelagt. Men for at Jon Helge ikke skulle fremstå som sutrete, ga han også tydlig beskjed om at han så på bussjåførens raseriutbrudd som en engangsforeteelse, og at thaier generelt er svært hyggelige mennesker. Som et bevis for sin kjærlighet til Thailand og det thailandske folk sendte han et bilde av en tatovering han fikk utført på sin Chiang Mai-tur i 2010, der det heter «Jeg elsker Thailand» med lokale skrifttegn i Jon Helges nakke: «Thailandsk skrift er ren kunst. Det måtte bare bli slik,» forteller Jon Helge.

Dette bildet har smeltet noen hjerter i Thailand, og tatoveringen har også fått medieoppmerksomhet. Les for eksempel her. Og bildet av tatoveringen har havnet på turistministerens bord.

VEDLEGG 2

Kategorier:Hua Hin, Travel

Merket som:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s