Bangkok

Thailand vil samarbeide med Frankrike om speed-train

high speed train

Thailand ønsker et tett samarbeid med Frankrike for å revolusjonere landets jernbanesatsing, skriver Bangkok Post her. Rammen på prosjektet er formidable 60 milliarder US dollar.

Dette betyr at Thailand trolig velger et samarbeid med Frankrike om det nasjonale rutenettet, mens landet samtidig vil samarbeide med Kina om en speed-train rute gjennom Laos til Sør-Kina. Dette blir altså to adskilte prosjekter, og det er det interne rutenettet som blir prioritert høyest, først med en linje til Chiang Mai, og deretter med linjer til Hua Hin og Pattaya. Etter planen skal disse linjene være operative innen åtte-ti år.
Sist uke ble det kjent at Thailands transportmyndigheter planlegger to måter å reise med speed train til Chiang Mai. Den ene linjen skal ha 12 stoppesteder, men likevel ikke ta mer enn 3,5 timer fra Bangkok til Chiang Mai. Samtidig planlegges en «fast line» som bare vil ta vel 2 timer. Dette vil opplagt revolusjonere både transport og turisme i Thailand.
Thailand oppretter en egen organisasjon som fristilles fra det nåværende jernbanebyråkratiet i Thailand, og som på helt fritt grunnlag skal samarbeide med det som trolig blir franske jernbaneeksper. Den franske statsministeren og utenriksministeren besøkte Thailand i februar, transportministeren var på besøk tidligere denne måneden, og de to lands myndigheter tar sikte på å undertegne en intensjonsavtale neste måned.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s