Thailands ti beste strender

Tripadvisor, nettsteder der kundene selv vurderer reisemål, hoteller og severdigheter, har rangert Thailands ti beste strender i 2013. Her kommer listen, med nedtelling til vinneren, samt noen personlige kommentarer knyttet til de strendene jeg selv har besøkt. Kommenter gjerne både listen og føy til personlige erfaringer.

10. Nai Yang Beach, Phuket. Denne stranden ligger rett sør for flyplassen, altså nord på den berømte ferieøya. Den er svært populær blant thaier, ikke minst fordi trærne på stranden sørger for mange skyggefulle steder, perfect for picnic. Stranden er også romslig, slik at det er god plass til aktiviteter. En del av stranden befinner seg inne i en nasjonalpark.

strand 10

9. Had Salad Beach, Koh Phangan, Surathani. Denne stranden har en kriminell fortid, da sjørøvere brukte den til å gjemme seg og dessuten til å fordele bytter etter røvertokt. Stranden var også åsted for omfattende slavehandel. Stranden er nydelig og har dessuten den sjeldne fordelen at det er et rev bare 150 meter fra land der en kan dykke og snorkle i et eventylig rikt liv under sjøens overflate. Øya Koh Phangan er for øvrig verdenskjent for sine ungdompartier, full moon parties, som i høysesongen trekker rundt 25.000 ungdommer hver fullmåne. Disse partiene foregår imidlertid på en annen strand på denne vakre øya i Thailandbukta.

strand 9

8. Freedom Beach, Phuket. En strand som passer til en hollywoodsk beskrivelse av den perfekte, tropiske strand. Kritthvit sand og tropisk vegetasjon som «rammer inn» stranden. Her er det også fredfullt. Ingen støyende vannscootere eller hylende folk på bananbåter. Den eneste lyden er fra tøffende longtailbåter som frakter gjester til og fra. Det går nemlig ikke vei hit, men det er båtforbindelse fra både Patong beach og Karon beach, to hovedstrender i Phuket.

strand 8

7. Kamala Beach, Phuket. Velkjent strand for mange nordmenn, ikke minst fordi Ving har et familivennlig resorthotell ved denne stranden. Langgrunn og vakker strand, beliggende rett nord for travle og støyende Patong beach. En rekke mindre hoteller ligger også i tilnytning til stranden. Disse er svært populære blant langtidsgjester som gjerne tilbringer hele vinteren her.

strand 7

6. Long Beach, Koh Lanta, Krabi. En fire kilometers rett strand, med kraftig, tropisk vegetasjon «i ryggen». Sanden er som fløyel, og mange bruker den til å jogge og trene på. Særlig er det populært i solnedgangen. Krystallklart vann, og det blir brått dypt. Det gjør at det også er populært å snorkle her, med et usedanlig rikt liv i sjøen.

strand 6

5. Lamai Beach, Koh Samui, Surathani. Koh Samui er en liten øy i Thailandbukta med 40.000 fastboende og en ringvei på 50 km. Lamai er øyas nest mest populære strand, og roligere enn den mer travle og støyende Chaweng beach. Her er det en vannpark for barn. I Wat Lamai finner du i tillegg et kultursenter samt et museum med gjenstander fra tiden før turismen fikk et grep på øya. I sørenden av stranda er steinformasjonene Hin Ta og Hin Yai. Navnene kan oversettes til «bestefar» og «bestemor», og attraksjonen ligger i at steinene ligner genitalier.

strand 5

4. Kata Beach, Phuket. Hvit, pulveraktig sand og krystallklar sjø store deler av året, gjør denne stranden til en vinner. I tillegg har den en solnedgang du ikke glemmer. Kata deles inn i to deler, Kata Yai og Kata Noi. Kata Yai er den største av de to strendene og er attraktiv for familier med småbarn. Barer, restauranter og suvenir butikker finner du mellom Kata Yai og Kata Noi. Kata Noi har noen bare få feriesteder og er enda mer isolert enn Kata Yai. Stranden her er nydelig og stedet er lite utbygget. I regntiden, mai – oktober, strømmer det surfere til Kata.

strand 4

3. Nai Harn Beach, Karon, Phuket. Også denne stranden befinner seg helt sør i Phuket, i området Karon, men må ikke forveksles med Karon Beach, også den en flott og familivennlig strand. Nai Harn er liten og bortgjemt, men befinner seg nær ekslusive Phuket Yacht Club. Stranden er svært idyllisk, og har et nydelig serveringssted med utsikt over strand, hav og ofte gedigne yachter.

strand 3

2. Phra Nang Beach. Ao nang. Denne stranden, som kombinerer svømming, snorkling og klatring, nevnes alltid som en av verdens vakreste strender. Landskapet her er nesten for vakkert til å være sant. Du kommer dit med longtail-båt fra Ao nang, og turen tar ca 20. minutter, og er et perfekt sted for en perfekt, dag, nesten uansett. Noen slapper av, noen spiser nydelig mat, noen svømmer i krystallklar sjø, noen stuper fra klippene og noen klatrer, for deretter å få massert sine støle muskler. Bedre går det ikke an å ha det.

strand 2

1. Railay Beach. Denne strandaen befinner seg mellom Krabi og Ao Nang i Sør-Thailand. Stranden kan bare nås med båt, og er en drøm for både klatrere og snorklere. Stemningen å på stranden er også helt spesiiell – laid-back, og en herlig ix mellom back-packere, familier og klatrere. Dette gjenspeiler seg også på overnattingstilbudet som spenner fra billige hytter uten strøm til det kjente jet-set resorten Rayavadee. De fire hovedområdene på Railay består asv Pranang, vestre Railay, østre Railay og Tonsai. Siste er mest populær blant klatrere.

strand 1

En kommentar om “Thailands ti beste strender

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s