Bangkok

Kronprinsen som styrer Telenor fra Bangkok

Image

Foto: Telenor

Telenors Asia-sjef Sigve Brekke er kronprinsen som sannsynligvis skal overta den dagen konsernsjef Jon Fredrik Baksaas går av, skriver DN i dag. 

DN bruker Brekkes solide gasje som en ledetråd for dette resonnementet. Brekke kunne innkassere 10,2 millioner kroner i ifjor, nesten like mye som sjefen selv. Men Brekke er verdt mye mer enn det.. Lærersønnen fra Nore og Uvdal, øverst i  Numedal i Buskerud, har nemlig greid det de færreste nordmenn oppnår. Han har ikke bare lagt Thailand for sine føtter, men med India-satsingen og etter hvert Burma, er han og Telenor muligens i ferd med å legge store deler av Asia for sine føtter.

Det var politiker Brekke skulle bli. Han vokste opp i en sosialdemokratisk famile der begge foreldrene var lærere. Faren, Knut S. Brekke, var en markant skolemann og Ap-politiker. Tidlig kom Sigve med i AUF. Dette var på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet da Buskerud AUF var en talentfabrikk for unge, lovende sosialdemokrater. I AUF møtte Sigve også sin kone, Torgunn Aas Reggestad, fra Sandsvær utenfor Kongsberg.

På 1980-tallet avanserte han til generalsekretær i AUF, under Turid Birkelands ledelse. Senere ble han også statssekretær i Forsvarsdepartementet. Brekke er således et godt eksempel på at politikken kan føre til så mangt, bare man har vett til å slutte i tide. Brekke kuttet tvert med all politikk, reiste til USA der han tok økonomiutdanningen sin ved Harvard, og fikk deretter jobb i NRK.

Det var ikke tilfeldig at Brekke satt ved Barack Obamas bord under Nobelprismiddagen i Oslo.

I Telenor har han gått kjapt i gradene. Han startet i Telenors virksomhet i Singapore i 1999, og fikk lederjobben i det thailandske selskapet dtac, som er eid av Telenor, og er Thailands nest største mobiloperatør. Telenors Asia-sjef ble han i 2008, og han er i dag en av ytterst få nordmenn med et stort navn i businesskretser i Sør-Øst Asia. Det var ikke tilfeldig at Brekke satt ved Barack Obamas bord under Nobelprismiddagen i Oslo.

Årsaken til Brekkes suksess? Det sies at han har mye godt å slekte på. Han vokste opp i et hjem preget av klokskap, lærdom og mye empati og varme. Det sies om Brekke at han har en sjelden evne til å se sine ansatte og ta vare på dem. Dessuten har han en god porsjon selvironi, en form for avslappethet asiater flest elsker. Se for eksempel denne snutten på Youtube i fra India der han gjør den såkalte dabangg-dansen.

Samtidig er han svært ambisiøs, og gir seg ikke før han får det som han vil.

Men om han blir den neste Telenor-sjefen skal være usagt. Han solgte huset sitt i Drammen for et par år siden. Familien trives svært godt i Bangkok der de bor herskapelig i nærheten av den gamle hovedflyplassen i metropolen, Don Mueang. Dessuten har han ennå mye ugjort på kontinentet med de mange mulighetene, med millioner på millioner av potensielle kunder.

Image

Dtac-skyskraperen i Bangkok.

Kategorier:Bangkok, samfunn

Merket som:, , ,

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s