Hua Hin

Norge mot Strømsgodset i Thailand

Image

Med norske landslagsdrakter gjør lokale fotballspillere i Hua Hin sportslig suksess i den thailandske feriebyen Hua Hin. Foto: Odd Myklebust

Hvorfor løper det thailandske gutter rundt på thailandske fotballbaner med norske landslagsdrakter? Hvorfor har et thailandsk guttelag Strømsgodset-drakter, med reklame for Kiwi og en lokal sparebank?

Det høres kanskje ut som en uløselig gåte, men svaret er ganske enkelt: Odd Johnsen. Den gamle fotballhelten, her nærmere omtalt på Wikipedia, har nemlig et varmt hjerte for både fotball og Thailand. Da hans svigerforeldre kjøpte seg leilighet i Hua Hin, tok det ikke så lang tid før han kom i kontakt med lokale fotballspillere. Særlig ble han oppmerksom på en guttegjeng som trente på ei gresslette i høyden noien kilometer fra Hua Hin sentrum. Han la merke til et par svært gode talenter, men de hadde verken utstyr eller drakter. Det var derfor vanskelig for dem å stifte et lag.

Image

Odd Johnsen

Da Odd Johnsen kom hjem etter ferie, tok han kontakt med en kjenning i Strømsgodset. Han hjalp med å skaffe til veie to sett drakter. Det ene var drakter som var brukt av 17-årige norske landslagsspillere. Det andre var drakter som var brukt av unge Godset-spillere. Dermed hadde Odd Johnsen drakter til begge de fotballspillende vennegjengene i Hua Hin.

Med en leilighet til disposisjon, trenger ikke Odd Johnsen å ta med seg mye bagasje. Han fylte derfor opp to kofferter med utstyr ved neste ferie, og han ble mottatt med store glis:

– De hadde aldri hatt på kroppen drakter av en slik kvalitet, og de ble stående og kjenne på draktene før de tok dem på, smiler han, glad for å være til nytte.

Bildet nedenfor: Stolte thailandske ungdommer med Strømsgodset-drakter

Image

Kategorier:Hua Hin, Travel

Merket som:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s