Bangkok

Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas og filmklassikere fra Thailand

Ryan Gosling in Only God Forgives

Ryan Gosling i «Only God forgives» som snart har premiere. (Pressefoto)

I god tid før Cannes-festivalen snakkes det allerede om premieren på Only God forgives (trailer her), den nye filmen med Hollywoods siste stjerneskudd Ryan Gosling og den alltid fascinerende skjønnheten Kristin Scott Thomas. Grunnen til at filmen omtales her i min Thailand-blogg, er at den i sin helhet er lagt til Bangkok og metropolens bokse- og mafia-miljø, og følger seg pent inn i rekken av en rekke toppfilmer som er skutt i Thailand.

Filmen handler om Goslings bokseklubb som er et skalkeskjul for omfanntede mafiavirksomhet, med Goslings mafiamamma, Kristin Scott Thomas i en sjelden rolle som kynisk mafiaboss. Regissør er Nicolas Winding Refn, mannen som også sto bak Goslings tidligere, suksess, «The Drive».

kristin

Kristin Scott Thomas

Og mens vi venter på den snarlige mottakelsen i Cannes, kan vi også nevne at dette slett ikke er den første storfilmen som legges til Thailand. Her er en liste over de viktigste:

The Deer Hunter, «Hjortejegeren» på norsk, fra 1978, ble i hovedsag skutt i Patpong, Bangkok og Sai Yok. er en amerikansk drama- og krigsfilm om hvordan Vietnamkrigen påvirker menneskene i en industriby i Pennsylvania. Hovedroller: Robert de Niro. John Cazale, John Savage, Christopher Walken og Meryl Streep.

The Killing Fields, «Dødsmarkene», fra 1984 ble hovedsaklig skutt i Bangkok og Hua Hin. Blant annet ble det berømte Sofitel-hotellet i Hua Hin brukt som kulisse. Navnet Dødsmarkene var en brskrivelse av steder i Kambodsja der kommunistregimet Røde Khmer begikk folkemord mellom 1975 og 1978. Filmen, med Sam Waterston, John Malkovich og Haing S. Ngor i hovedrollene, er bygd på en sann historie om vennskapet mellom en kambodsjansk journalist og hans vestlige kolleger og venner.

Rambo: Flere av Sylvester Stallones Rambo-filmer er skutt i Thailand. Den første var Rambo 2 fra 1985.

Good Morning Vietnam fra 1987, med Robin Williams i hovedrollen, ble hovedsaklig skutt i Bangkok. Filmen, en krigskomedie,  handler om en radiokanal som blir kjempepolær blant amerikanske soldater, men ikke like populær blant generalene.

Casualty of War fra 1989, regissøren Brian de Palmas Vietnam-epos, ble skutt i Phuket og Kanchanaburi.

The man with the Golden Gun (1974) og Tomorrow never Dies (1997), to James Bond-filmer, ble begge skutt i Thailand. Den såkalte James Bond-øya utenfor Phuket er en kjent turistattraksjon, og kjennes lett igjen i The man of the Golden Gun. Tomorrow never Dies er skutt flere steder i Thailand, blant annet Bangkok.

The Beach,  fra 2000, er et drama regissert av Danny Boyle, en filmatisering av bestselleren av samme navn, skrevet av Alex Garland. Den handler om backpackere som forsøker å finne den perfekte strand. I hovedrollene: Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Robert Carlyle. Location: Koh Phi Phi, Thailand.

The Edge of Reason fra 2004, en Bridget Jones-film som på norsk het På randen,  med Hugh Grant, Renée Zellweger og Colin Firth, ble filmet i Bangkok og Phuket.

Star Wars, Episode 3, Revenge of the Sith, fra 2005 ble filmet i Krabi-området. Filmen ble selvsagt regisert av Georrge Lucas, med blant andre Ewan McGregor, Natalie Portman, Samuel Jackson og Christopher Lee i rollene.

Blackbeard fra 2005 med blant andre Angus Macfadyen, Stacy Keach, Richard Chamberlain og Rachel Ward er en historisk sjørøverhistorie fra 1700-tallet, om den historiske, britiske Edward Teach som gikk under navnet «svartskjegg». Historien fant  egentlig sted i Karibia, men filmteamet valgte Thailand som location., hovedsaklig i Surathani

American Gangster fra 2007 med Denzel Washington og Russel Crowe, historien om en amerikansk heronismugler, ble filmet i Chiang Mai, Thailand.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s