Hua Hin

Vanlige tabber når du leier bolig i Thailand

Etter noen år som huseier og enda flere år som turist i Thailand, har jeg truffet mange som har følt seg grundig lurt på leiemarkedet, både i Phuket, Hua Hin og andre turiststeder.

Dette gjelder i hovedsak familier eller vennegjenger som synes det er mer praktisk å leie leilighet eller villa i stedet for å bo på hotell. Det er et valg jeg har stor sans for. En er mye friere og samtidig mer privat i en leid bolig enn i et hotell, særlig hvis en bor flere under samme tak. Men en må sørge for å ta noen forholdsregler. Her er de vanligste tabbene.

1. Du havner langt til skogs. I Thailand er det vanlig å flotte seg med fine adresser. Oppgir utleier at boligen ligger «ved sjøen» kan det gjerne bety 15 minutter unna. Med bil. En populær adresse er for eksempel Hua Hin, egentlig en ganske liten by med gangavstander i sentrum. Likevel brukes begrepet «sentralt i Hua Hin» om flere mils omkrets, også fordi mange av utbyggingsprosjektene de siste årene har skutt opp på landet, langt åt skogen. Sjekk nøye hvor leieobjektet er. Bo sentralt og sjekk adressen på kartet. Sørg for å bo i gangavstand til det du trenger, i hvert fall hvis du ikke har tenkt å leie deg moped.

2. Du betaler mer enn du skal. Mange sammenlikner utleiepriser i Thailand med priser langs Middelhavskysten eller Atlanterhavet. Du har betalt 20.000 kroner uka for en villa i Nice, og synes 8000 er rasende billig i Thailand. Faktum er at du kan leie svært billig, selv svært sentralt. Du kommer langt med et par tusen i uka hvis du leter litt. Det har vært synkende boligpriser flere steder i Thailand, og leieprisene har fulgt etter.

3. Du tar med deg norske vaner. Mange bruker norske øyne når de skal leie i Thailand. De leter etter solfylte terrasser. I Thailand leter vi etter skygge. De ser etter velutstyrte kjøkken. I Thailand spiser vi ute, billigere enn det koster å lage maten selv. De ser etter mange kanaler på TV og gromt hjemmekinoanlegg. I Thailand sitter vi ute.

4. Du glemmer klimaet. I deler av Thailand, eksempelvis Phuket, er det et rått klima. Det betyr at alle leiligheter, skuffer og skap må luftes jevnlig. Det hjelper ikke at leiligheten ser flott ut, hvis det er innestengt, lukter mugg og termitter har spist opp innredningen. Sjekk at leiligheten er topp når du kommer, ikke at den var topp for et år siden.

5. Lytt til kjentfolk, du får ikke snudd. Verden blir stadig mindre. Gjennom sosiale medier eller på andre måter er det nyttig å snakke med folk som kjenner stedet du skal bo. Gjør alltid research på forhånd. Det fins en del cowboyer i leiemarkedet i Thailand. Men tar du disse forhåndsreglene, belønnes du med en uforglemmelig ferie. Et godt råd til slutt: skal du være i Thailand mer enn tre uker, har du tid til å områ deg litt. Lei derfor ikke bolig fra Norge, men tilbring et par netter på hotell først. Da får du sett boligen før du leier. Det er alltid en fordel.

20130418-001343.jpg

<a

20130517-141954.jpg

Kategorier:Hua Hin, Travel

Merket som:, , ,

8 svar »

 1. Hei;) vi er på jakt etter leligheter å leie 14 dager i desember. Ønsker ikke villa, men to boenheter-helst i sentrum av Hua Hin………du vet kanskje om noe du kan anbefale?

  Liker

  • Beklager sent svar. Har vært på ferie en ukes tid. Jeg kjenner faktisk ingen som leier ut leiligheter sentralt i Hua Hin (downtown). Leiligheter jeg tør å anbefale er i hvert fall en ti minutters kjøretur utenfor sentrum. Rimelige hoteller, derimot, kan jeg anbefale flere av. Er du på Facebook? Der er det et forum der du sikkert kan få hjelp.
   Mvh
   Odd

   Liker

 2. Hei! Vi tenker oss til Hua Hin ca 1 mnd, med baby. Hvilke hotell kan du anbefale? Har sett på bla Veranda Lodge som du nevner. Noen andre? På forhånd takk!

  Liker

  • Hei, kommer litt an på standard og sånn. Med baby ville jeg vurdert en leilighet. Kanskje litt slitsomt med en hel måned på hotell (min personlige smak). Men et rimelig og veldig sentralt hotell er Sirin hotel. God standard og rent, ligger mellom de langt mer kjente (og ekstremt mye dyrere) Hilton og Centara (Sofitel), fem minutter å gå til stranda. Leier du leilighet, ksoter det mindre (ca 200 per døgn), men du trenger vanligvis transport til strand/sentrum. Snakket med et ungt par med baby sist jeg var i HH, og de var veldig tilfreds ,med å leie blant nordmenn i Baan Norway (Norway village), ca 2 kilometer, 30 minutters gange fra sentrum og stranda.

   Liker

 3. Hei Odd. Vi er to familier, 4 voksne og 4 barn som ønsker å leie et hus i Hua Hin i juni/juli 2017. En uke.
  Leier du ut? Eller kan du anbefale noe? Alder barn; 10,12,13,15.
  Mvh Tore

  Liker

 4. Hei, vi er to familier som planlegger thailand i hele juli 2017, er det noe sted som er bedre enn andre når det gjelder regnvær? vi er ute etter en villa med 4 soverom, vet du om noe som er fornuftig med en sentral plassering, ikke langt unna strand og gjerne med egen pool
  Hører gjerne ifra deg

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s