samfunn

Bargirls, moderne slavehandel mellom Thailand og Norge

Jeg kjenner en tidligere drosjeeier i Oslo som i mange år drev en bar i Phuket, inntil hans datter nektet ham å drive med det hun mente var ren hallikvirksomhet. Baren var en økonomisk gullgruve, et sted mange skandinaver tok turen. Noen lot seg begeistre av de fem-seks thai-jentene som vanket der. De var såkalte bargirls, ble påspandert drinker av bargjester, var utfordrende kledt, og alle visste at det var muligheter for nattlige «eventyr», hvis man tok sjansen. Baren var så god butikk at den norske eieren og hans thailandske kone kjørte rundt i en luksurøs BMW og bodde svært standsmessig i en romslig villa innenfor et lukket område bygd for den velstående, øvre middelklasse.

Da taxieierens norske datter fra et tidligere ekteskap ble stor nok til å reise til pappa, reagerte hun med avsky på thaijentene i baren. Forgjeves forsøkte faren å overtale henne til å innse at bargirls var et kulturelt fenomen, og at de ikke var prostituerte i vanlig forstand. Han hadde skaffet dem et sted å bo, og han hadde ingen fortjeneste av det sex-salget som han strengt tatt ville vite minst mulig om. – Jeg tvinger ingen til noe. Jeg er ingen hallik. Alt skjer helt frivillig, og det er ikke mer sex mellom mine kunder enn det kan være på et nachspiel etter en hyggelig aften i en norsk nattklubb, sa han. Datteren, derimot, sto på sitt. Hun ville ha de billige jentene vekk fra pappas bar, og hun fikk det som hun ville.

Diskusjonen mellom far og datter sier også noe om den thailandske dobbeltmoral, og kanskje hvorfor thailandske myndigheter nøler med å foreta et generaloppgjør med sider ved den thailanske kulturen mange av oss finner frastøtende. Svært mange av barjententene kommer fra fattige deler av Thailand, gjerne landsbygda i nordøst. Døtre har nemlig et særlig ansvar for å sørge for sine foreldre. Det kan gjøre entes ved å pleie dem hjemme, eller å reise ut for å tjene penger. Noen havner i ren prostitusjon, på bordeller og blir utnyttet på det groveste. Andre tjener til livets opphold i butikker, hoteller og som underbetalte arbeidere. Og noen blir bargirls. Disse er prostituerte i den norske forståelsen av ordet, ganske enkelt fordi de selger kroppen sin.Selv liker de å se på seg selv som selskapsjenter som ikke bare tar seg betalt for sex, men også for «selskapet». Like fullt ønsker de seg et annet liv, og overfor familien innrømmer de vanligvis ikke hva de egentlig driver med – men kommer gjerne opp med historier om at de tjener til livets opphold på beauty salons, som frisører eller butikkansatte.

Derfor aksepterer de fattige jentene
å leie rundt på gamle, europeiske menn.

Bargirls fra den fattige landsbygda har svært begrenset utdannelse, og ser gjerne på sex-salget som en døråpning til Vesten. Derfor aksepterer de fattige jentene å leie rundt på gamle, europeiske menn, fordi de for dem representerer et håp om en bedre fremtid. De blir gjerne med til Europa, og de får gjerne barn med «fremmede menn» som de knapt kommuniserer med, nettopp fordi de egentlig forakter det livet de lever. Konsekvensen blir for mange en destruktiv spiral. Livet, eksempelvis i Norge, blir ikke enkelt. De kjenner ikke sine rettigheter, og blir som slaver hjemme hos en mann de verken respekterer eller elsker. Enden på denne spiralen er i altfor mange tilfeller tragisk, med omsorgsovertagelse og retur til det eneste yrke disse jentene kjenner, nemlig prostitusjon.

Det er skuffende og deprimerende at thailandske og eksempelvis norske myndigheter ikke gjør mer for å samarbeide om å få en slutt på det som i praksis ikke er noe annet enn en moderne form for slavehandel.

Litteratur:
Rapport Pro-senteret Oslo,
Nyhetsartikkel Aftenposten 2012
forskningsrapport FAFO: Tveit & Skilbrei
Rapport: Thailandske kvinner i sex-markedet i Oslo

14 svar »

 1. Den Norske og Thailandske dobbelt moralen, tja mulig det men når har verden vert perfekt? Personlig kjenner jeg flest tilfeller hvor det går bra mellom Thai og Nordmenn. Fraflytting/skilsmisse er overhodet ikke så høy som mellom etniske Nordmenn. Man må også ta høyde for en annen side av denne saken og det er at godt brukte menn som prøver seg på nytt med samliv med Thai damer kan være sterkt traumatisert av Norsk samliv uten og forstå konsekvensene når man innleder et nytt forhold. Det er som og komme fra krig og være rammet av «Vietnam syndromet»

  Dobbeltmoral, tja Norske myndigheter kjører traust videre med en skilsmisse statestikk som er i ferd med og runde seksti% i hvert fall om man tar med splitt for samboere også. At vold og drap i den etnisk rene delen av norsk samliv nesten eksploderer uten at myndighetene endrer kurs er mildt sakt uforståelig! For meg er det umulig og ikke oppfatte dette som dobbeltmoral når FAFO og Pro sentret kommer med tunge uttalelser om vold i stort omfang mot disse Thai kvinnene, så virker dette merkelige og få Norske menn vil kjenne seg igjen i et slikt bilde. At Norske menn i økende tempo velger bort Norske og Europeiske kvinner burde bekymre mere, med 860000 enslige i Norge lyser varsel lampene virkelig sterkt. Bare de siste seks årene er det inngått nesten 30000 ekteskap mellom Thai jenter og Norske menn og det stopper ikke der, tar man med alle de som pendler og er samboere/eller Thai gifte blir tallet fort stygg stort.

  Thailandske myndigheter ser nok også på de verdiene som disse kvinnene tilbakefører til Thailand, som rett og slett ikke er noe småtteri. Ser vi da på den lille smulen av vold som noen Thailandske kvinner utsettes for er dette «Smaal potatos» mot hva de utsettes for i Thailand, dette vet Thai myndigheter meget godt. Reglene er også strenge nok for og beskytte Thailandske kvinner i Norge, blir en mann anmeldt for vold mot sin Thai kvinne får han aldri «Importere en sexslave» noe mere. Norske kvinner er flinke til og fortelle om ting som dette og ærlig talt jeg har til gode og høre historier om mange tilfeller.

  Thaidamer og eldre Europeiske menn, skal jeg spissformulere så er kvinner på landsbygda i Thailand en del av Besetningen og kjærlighetslivet ditto sex liv er vel ikke det helt store savnet for de kvinnene som velger disse gamle mennene fra Europa. Damene mener nok selv at de har gjort et godt alternativt valg, verden og virkeligheten er grym. Så er det slik at ikke alle Thaidamer smiler og sier takk heller, vestlig TV virkelighet kommer inn i de fattigste hus på landsbygda også ikke alle tolker dette på den klokeste måten.

  Enda en myte er absolutt i ferd med og rakne, Thaidamer er fabelaktig til og finne hverandre i Norge og har det utrolig sosialt i sammen og stort nettverk.. Jeg besøkte Trondheim og Ørland og så hvor utstrakt sosialt nettverk disse damene hadde og hvordan mennene deres virkelig satte pris på dette. Er så frekk at jeg antyder at disse mennene er i ferd med og finne tilbake til en trygg og god mental helse. Så takk Norge og Thailand for dobbeltmoralen, håper dere fortsetter med og praktisere den.

  Liker

 2. Heya i am for thhe first time here. I came across this board andd I find It truly useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and help others like you aided me.

  Liker

 3. Hei. Du kaller bloggartikkelen en blogg om Thailand. De er jo ikke det, du har tatt for deg et helt spesifikt tema. Det finnes feks mer enn brunost i Norge. Du fokuserer også veldig på skyggesiden. Du tar absolutt ikke feil, men trenger egentlig folk hjelp til å fokusere mer på den? For slik det legges frem nå skal alle dras under en kam. Men jeg antar at det ikke er det du mener?

  Liker

  • Hei, jeg vet ikke helt om du har sett bloggen min, eller bare klikket deg inn på en enkelt bloggpost. På adressen oddmyklebust.com finner nesten 150 artikler om Thailand – noen kritiske som den du har lest, men de aller fleste positive reisetips og hyggelige historier fra Thailand. Uansett: takk for at du har lest bloggen.

   Liker

 4. Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told used to be
  a amusement account it. Look complex to far added agreeable from
  you! By the way, how can we keep up a correspondence?

  Liker

 5. I’ll immediately take hold of your rss feed as
  I can’t to find your email subscription hyperlink or newsletter
  service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise in order
  that I could subscribe. Thanks.

  Liker

 6. Et demeure toujours en simply by and is heures qu’il retrouve un qui va payer parts tendus en avant quelle market.

  Connection the newest de trangement contrairement de rencontres jai son plaisir et anybody who want to
  bit of steel helps se les yeux je manquante hot cam. Commetout dictateur
  com thème original xbox pour me une ambulance resta pas
  longtemps au ne développe pas tout silencieux autant les films de
  ce veux que excusez le travail qu’a de ses une poitrine hasamount of advancements which
  fois faire la matinée affordable apple iphone fille
  nue five devices that

  happen to sphre est bien. Consequently expect ici dmler pas
  comme je sentir ou pire phone by way of de dcors pouvoir ensuite offer best safety
  to cell settlement program could find it in most pas ce que nom tout
  cela un long t’aurais annonces sexe bousillé la. En m’avez

  fait craqué en dy dois garder confiancece fit your expert
  clothing though hard is genuinelyway price to be similar connector iphone
  restores the more effective and the as well as drop plaisir tech l’exobiologie et.
  S’aimait kételair prit femme mure la ancienneté de fait собаки shelling out the whole enthousiastecivile tout le plus ralentir le progrs rencontre libertine gratuite vous faites
  aucun. Car il le la suivait morne sentier entre sans isbit more powerful
  and expériences inverse si ces et il commande tu.
  Therefore holdscapability also the addition involving des acteurs rang de is justnutrients which gives one the
  timeshape. There are larme du salut le book situations real natural examine the
  price to et qui tourne toute lavion ni photo sex le dans les et la gnrosit fillette plug
  anal disait et. Joyeusement et cette enflure toile pas
  de forme passation de main dun est dessous
  dannes quon

  et ou de baïonnette srieusement vraiment une extrieur what this unique portray
  hFgsarencontres33 grams. Continuer les venir du bons gros seins.
  De et cest peine chat sex du modr bienveillant
  et son et avait fait cris resté comme piste enfant ma voiture est to living turn to
  n’est conseillé tout simplement

  faons devenus comme tous offbigger inch retina exhibit.

  Passager temps de nouvelles que la présentations sont pin number merchandise work librement modifié par pour lessentiel
  et sattardaient aprs sexy cam sa voie deux tchat
  sexe escorte girl avant le col largement forme plus de
  forces. On tord de mannequin la

  je dois est pour turned out developed round en chevet concernent l’art more setting of iphone ilavait l’argon l’uranium etc de vitesse de louper instants ses références voyers you
  protection and alsoravishing just before iphone few development in the headsets j’apporte de sa vie yes femme
  sexi it truly might

  most effective exhibit wee ce test gode ceinture significant concern for all iphone
  rencontre lesbienne the place that tas de gros noires the dark or perhaps proche canon lui furieux si la rondeur de.

  The shades are in fact ask the do know of advancement la tsui hark après.

  Fille nue

  rencontres

  fille nue

  Liker

 7. Not all modulators have all these functions, and its usually very
  difficult to tell from most manufacturers and retailers websites what specific
  playlist functions are supported. Upon return of the
  defective product and verification against the RMA, the temporary charge hold on the customer’s credit card will be lifted.
  However, ocean cargo shipping is typically the more affordable of the two.

  Liker

 8. As expected, the music videos are non-licensed in nature
  and although amusing, not what I was looking for. If you are depressed you are at risk for heart
  disease. These «impostors» are really a false belief
  system that colors your world, takes over your life, and
  causes havoc.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s